Ringo Meerveld (16) tekent contract bij Den Bosch

DEN BOSCH – Ringo Meerveld heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een driejarige verbintenis met FC Den Bosch. Meerveld, pas 16 jaar oud en een paar maanden geleden nog B-speler, maakte onlangs zijn debuut al in de hoofdmacht van de Bossche eerstedivisionist. Hij wordt gezien als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding.

“Als je zoals ik uit Den Bosch komt, dan móet je wel voor FC Den Bosch zijn”, vertelt Meerveld op de website van de club. “En dan wil je maar één ding: voetballen in het eerste. Die droom is in mijn zevende seizoen heel dichtbij, want ik heb m’n eerste contract te pakken en mijn debuut al mogen maken in een oefenwedstrijd.”

Ringo’s oudere broers Diego (van OJC Rosmalen naar Achilles Veen) en Djordi (van OJC Rosmalen 2 terug naar Wilhelmina) timmeren al enkele jaren aan de weg in het regionale amateurvoetbal. Dat de jongste telg van de talentvolle familie het meest veelbelovend was, was insiders echter al langer duidelijk. “Ik ben begonnen als spits, maar werd al snel centraal in de verdediging gezet. Om meer in de duels te komen en spieren te kweken. Tegenwoordig ben ik gelukkig weer aanvallende middenvelder. Op die plek ben ik gelukkig. Spelers voor de goal zetten en een mannetje passeren, daar houd ik van.”

Bosschenaren
Extra druk zegt het jonge talent niet te voelen. “Natuurlijk gaat het in de jeugd vooral om ontwikkeling en bij de selectie om presteren, maar dat zie ik als een extra stimulans. Ik leer veel van iedereen en vooral van collega-middenvelders Danny Verbeek en Paco van Moorsel. Misschien hebben we straks wel een middenveld met alleen maar Bosschenaren.”

Foto: Henk van Esch
Dit bericht is geplaatst in FC Den Bosch. Bookmark de permalink.

Geef een reactie