Van Beekveld: ‘Nivo klaar voor 1e klasse’

ZALTBOMMEL – Na vijf seizoenen is Nivo Sparta weer terug in de 1e klasse. Een niveau waarop de zaterdagvereniging thuishoort, vindt Erik van Beekveld. De geboren Rosmalenaar woont en voetbalt sinds drie jaar in Zaltbommel en ziet kansen voor de promovendus. “In de 2e klasse kregen we vaak schoppen te verduren.”

Bij Nivo deze zomer enkele mutaties in de spelersgroep. Onder meer doelpuntenmachine Willem Looijen en sterkhouder Marvin Westerduin hebben de club verlaten. “Daardoor komen er ook wat nieuwe jongens bij”, vertelt Van Beekveld. “Glenn Schapendonk bijvoorbeeld, uit de 073-regio. Onze nieuwe spits? Dat is Christiaan Perrier, die van Oranje Wit komt. Maar die ken ik verder nog niet.”

Het grootste deel van het team dat kampioen werd is intact gebleven. “We kunnen dus verder borduren op vorig seizoen. Er komen een paar jongens terug van een blessure, dus ik verwacht een grote selectie met veel kwaliteit. Met deze groep moeten we ook gewoon zonder nacompetitie in de 1e klasse blijven.”

Meer voetballen
De competitie zal voor de meeste spelers beter zijn, zo verwacht de middenvelder: “In de 2e klasse waren we vaak de bovenliggende partij, waardoor tegenstanders er regelmatig voor kozen om verdedigender te spelen en wat schoppen uit te delen. Hopelijk wordt het komend seizoen wat meer voetballen. De club is er klaar voor, zet dat er maar in.”

Foto: Marco Oomen
Dit bericht is geplaatst in Nivo Sparta. Bookmark de permalink.

Geef een reactie