Wissing: ‘Blij weer hoofdtrainer te zijn’

SINT MICHIELSGESTEL – Vanavond begint SCG’18 aan een volgend seizoen als derdeklasser. Nieuw aan het roer is Koen Wissing. De trainer uit de Achterhoek die afgelopen seizoen (weer) assistent was bij OJC Rosmalen en daarvoor bijna twee jaar bij Nulandia trainde. “Mijn gevoel zegt dat het prestatieklimaat bij SCG’18 meer aanwezig is.”

Wissing vertelt aan 073voetbal blij te zijn om weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan. “Ondanks dat ik vorig seizoen heel bewust weer als assistent naar OJC ben gegaan, ook met de intentie voor langere tijd, begon het toch weer te kriebelen. Vooral in de periode dat ik als interim voor de groep stond, kwam ik – mede door anderen – wel tot de conclusie dat het hoofdtrainerschap op dit moment beter bij mij past.”

Net als voorheen wilde Wissing niet zomaar ja zeggen tegen iedere club. “Het was een weloverwogen keuze om naar SCG’18 te gaan. De ambitie van de vereniging spreekt mij aan, op meerdere vlakken. Een goed gesprek met de spelersraad maakte mijn gevoel alleen maar positiever, waardoor we er uiteindelijk snel uit waren.”

Verschillen
Na Nulandia dus een nieuwe job als hoofdtrainer. Wat zijn de verschillen tussen die club en je nieuwe werkgever? “Die vraag krijg ik wel vaker gesteld. Ik denk dat beide verenigingen in veel opzichten wel overeenkomen met elkaar. Gezelligheid is bij allebei een belangrijke factor. Waar het verschil zit? Daar ga ik achter komen. Maar in de voorbereidingen heb ik al gemerkt dat SCG’18 pro-actief is als het gaat om ontwikkeling. Een tijd geleden spraken we over mijn wens om met video-analyse te gaan werken en daar werd positief op gereageerd. Ze zijn zelfs direct tot actie overgegaan. Mijn gevoel zegt dat het prestatieklimaat bij SCG’18 meer aanwezig is.”

De Gestelse fusieclub is ambitieus volgens de nieuwe coach: “Ze willen doorgroeien naar een stabiele plek in de 2e klasse”, weet hij. “Of promotie komend seizoen al mogelijk is? Dat is lastig om te zeggen. De KNVB heeft in ieder geval goed werk geleverd. De competities zijn verdeeld, waardoor er voor iedere club leuke wedstrijden in het vooruitzicht liggen. Ik vind wel dat we met deze talentvolle groep moeten nastreven om in de bovenste regionen mee te doen.” Wissing kan haast niet wachten tot het seizoen begint. “Mijn vakantie is alweer een tijdje achter de rug en eerlijk gezegd heb ik lang gewacht op deze dag. Ik heb er zin in om weer op het veld te staan.”

Dit bericht is geplaatst in SCG'18. Bookmark de permalink.

Geef een reactie