Guus Habraken liet zijn clubhart spreken

ROSMALEN – Het zal aan de ene kant even wennen zijn. Maar aan de andere kant heeft Guus Habraken al vaker spelers zien komen en gaan naar zíjn OJC. Dit jaar was de wisseling van de wacht een complete volksverhuizing. Maar nu die achter de rug is, is de verdediger best positief gestemd: “Het is nu gewoon meer een machine, zeg maar.”

Zelf speelde Habraken (vandaag 30 jaar geworden) al meer dan 250 wedstrijden in het rood-zwart. Veel van zijn nieuwe teamgenoten deden dat alleen nog maar in de jeugd of verdedigden helemaal nog nooit de kleuren van OJC. Toch heeft de Rosmalenaar er goede kijk op: “Het viel me niks tegen, de eerste oefenwedstrijden met zoveel nieuwe spelers. We hebben er een paar prima aanwinsten bijgekregen. Hier is een heel leuk elftal van te maken, hoor.”

Onder meer Ilias Zaimi (Achilles Veen), Mees Linders (TOP), Julien Clout (Achilles’29) en voormalig OJC’ers Kay Huijgens en Max Kappen lieten vooralsnog een positieve indruk achter. “Het is nu gewoon meer een machine, zeg maar”, probeert Habraken uit te leggen. “Er is meer bereidheid om voor elkaar vuile meters te maken. Misschien beschikken we over het geheel over iets minder kwaliteit, maar er is wel de echte wil. Je zag het ook met dat Hoogland, wat ons uitschakelde in de nacompetitie. Ook geen geweldige ploeg maar wel tweehonderd procent inzet.”

Clubhart
Aan inzet is er bij Habraken tijdens wedstrijden nooit gebrek. “Waarom ik als een van de weinigen ben gebleven? Toch dat clubhart wat deels aanwezig is, denk ik”, zegt hij lachend. “En bij OJC weet ik wat ik heb en dat is op een ander altijd maar afwachten. Daarnaast is qua afstand prima te combineren met mijn werk.”

Voorgaande jaren was de clubman veelal rechtsback. Nu lijkt hij zich te moeten richten op een op plaats centraal achterin. “Daar wil ik zelf ook het liefst gaan spelen”, zegt hij. “Met mijn ervaring kan ik daar in mijn ogen belangrijk zijn voor het team. De boel een beetje aansturen. Roel (van de Sande, red.), Jaouad (Chraou, red.) en ik zijn de ouderen, de rest is flink wat jonger. Of ik ook aanvoerder word? Die moet nog gekozen worden. Maar ik denk dat ik niet echt een voorbeeldaanvoerder ben. Roel maakt volgens mij een goede kans. Die beschikt over alle ingrediënten.”

Structuur
De hoofdklasse is voor Habraken wat onbekend terrein, maar aan een beetje meehobbelen denkt hij niet: “We moeten gewoon meedoen in de top-5 en een gooi doen naar promotie. Is het niet via kampioenschap dan wel middels een periode. Zet ik hoog in? De trainer gaat er ook voor, hoor. En je moet ook gewoon een doel voor ogen hebben, om ergens naar toe te werken. Er is nu in ieder geval direct vanaf het begin duidelijkheid en structuur gecreëerd, zodat iedereen weet hoe en wat.”

Toernooi
Na de oefenduels met tweede divisionisten GVVV (3-0 nederlaag) en Kozakken Boys (3-2 nederlaag) wacht OJC Rosmalen deze week twee leuke thuiswedstrijden. Op het eigen Pre-season Tournament spelen de Rosmalenaren donderdagavond tegen Achilles Veen en zaterdag wacht ASWH of UNA. “Leuke tegenstanders”, vindt Habaken. “Mooie krachtmetingen en met Diego (Meerveld, red.), Kevin (van Kempen, red.), Vincent (van Hoof, red.) en Bart (Tinus, red.) weerzien van veel oude bekenden, dus dat is altijd leuk.”

Foto: Gerald van Zanten
Dit bericht is geplaatst in OJC Rosmalen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie