Geheime stemming werd Aichorn fataal

DEN BOSCH – Met 354 competitiewedstrijden achter zijn naam blijft Gerard Aichorn onlosmakelijk verbonden aan FC Den Bosch. Hoewel hij er 22 jaar niet kwam, blijft het zijn club. Dat vertelt hij in deel 2 van het interview dat onlangs bij hem thuis werd afgenomen. “Maar het doet pijn dat ik bij mijn afscheid op de bank moest blijven.”

Zie ook: ‘Supporters gek van mij en ik van hen’ (02-08-’19)

Bij onder meer MVV’58, Leerdam Sport en BLC was Aichorn, na zijn carrière, jarenlang als amateurtrainer actief. Dat doet hij inmiddels niet meer. “Zeker weet ik dat nooit, maar eigenlijk ben ik gestopt”, zo zegt de voormalig postbode. Scout bij PSV was hij eveneens. Bijna was hij dat ook bij Ajax geworden, maar hij wilde niet voor drie maanden naar Oostenrijk. Zoon Dominic is wel nog altijd in het voetbal actief. Hij werkt momenteel, als veiligheidsman, bij Ajax en daar is Aichorn zeer trots op.

Vorige week vertelde de aanvallende linksback van weleer al over zijn fraaie periode bij FC Den Bosch. Zijn laatste jaren bij die club zorgden echter voor een jammerlijk einde van de carrière. Toenmalig trainer Theo de Jong en Aichorn zelf konden op voetbalgebied niet goed door één deur, zo vertelt hij: “Toen ik net twee jaar had bijgetekend moest er een nieuwe trainer komen. Op trainingskamp in Spanje volgde een geheime stemming. De naam van Theo de Jong kwam naar voren, maar daar had ik weinig vertrouwen in. Ik vond Theo een hele aardige jongen en een goede voetballer, maar ik zag hem niet als trainer. Dat heb ik toen binnenskamers aangegeven. Een halfuurtje later kwam Theo naar me toe en zei toen tegen me dat ik twee moeilijke jaren zou krijgen.”

In de voorbereiding moest Aichorn fullprof worden, maar hij wilde zijn baan bij de post niet opgeven. “Ik moest mee op trainingskamp naar Drenthe en Roemenië, maar dat was lastig. Ik kon regelen dat ik mee kon naar Drenthe, maar toen de ploeg – zonder mij – terugkwam uit Roemenië, moest ik bij het tweede blijven.”

FC Den Bosch wilde – volgens Aichorn – hem vervolgens ‘lozen’, maar de linksback bleef gewoon als semi-prof spelen. De relatie met de De Jong bleef moeizaam, maar bij de supporters bleef Aichorn onverminderd populair. “Het ergste vond ik de laatste wedstrijd tegen Zwolle. Het was mijn afscheid, maar ik moest toch op de bank blijven. Er waren nog wat kleine dingen gebeurd. Toen wilde ik een hele tijd niet meer bij FC Den Bosch komen. Ik ben er 22 jaar niet meer geweest.”

FC Den Bosch nu
Hoewel het diep zat, kijkt Aichorn toch met een goed gevoel terug op de jaren in en om stadion De Vliert. “Ook al zijn er wat rottige dingen gebeurd, FC Den Bosch blijft mijn club. Ik heb daar een mooie tijd gehad.” Op de voet volgt hij het echter niet meer. Over het huidige FC Den Bosch is de Oostenrijker dan ook niet helemaal op de hoogte. “Stefano Beltrame vond ik afgelopen seizoen de beste speler, maar ik vond ze op de backposities te zwak om hoge ogen te gooien en te promoveren. Ik moet toegeven dat ik niet alle spelers ken. Hopelijk wordt er financieel weer wat mogelijk. Dat hebben wij zelf destijds ook meegemaakt. Wij hadden heel veel aan Panasonic te danken.”

FC Den Bosch begint maandag, met een uitwedstrijd tegen Jong PSV, aan de competitie.

Bron: FCDBFans.nl (Johan Kouwenberg)
Dit bericht is geplaatst in FC Den Bosch. Bookmark de permalink.

Geef een reactie