FC kondigt vertrek meerdere spelers aan

DEN BOSCH – Op de dag van de aftrap van het nieuwe eerste divisieseizoen en drie dagen voordat FC Den Bosch voor het eerst in competitieverband in actie komt, heeft het bestuur van de club een verrassend statement afgegeven. FC gaat noodgedwongen terug naar de basis en er zullen de komende weken alsnog meerdere spelers worden verkocht.

Donderdagavond werd al duidelijk dat Sven Blummel waarschijnlijk naar het tweede niveau van Denemarken verkast. Hij zal niet de enige speler (met een in de winterstop nog opgewaardeerd contract) zijn die de club gaat verlaten. Dat laten directie en commissarissen aan de fans weten:

Velen van jullie zitten met smart te wachten op nieuws en vooral duidelijkheid vanuit de club.
Daarom vertellen we nu hoe het zit en zetten we de stand van zaken voor jullie uiteen:

Tijd is de achilleshiel van de club. Op 26 augustus móet de begroting 2019-2020 sluitend zijn. Dit gegeven met de zweem van een nieuwe rechtszaak boven het hoofd van de club, maken het onmogelijk om een overname met een potentiële, nieuwe aandeelhouder af te ronden.
Daarom kiezen wij nu voor de noodzakelijke duidelijkheid die iedereen zo graag wil. Met de leidende datum van 26 augustus in ons hoofd, betekent dit allereerst een normalisering van het kostenniveau. Van daaruit werken we richting een toekomst, met nieuwe investeerders. We zijn hiermee uit de  gijzeling van omstandigheden gestapt waarover we geen regie hadden. Zodat we niet slechts veroordeeld zijn tot overleven of hulp van buitenaf, maar als club op eigen benen door kunnen gaan. Eentje die niet is weggedreven van de basis en geen pretenties heeft die ze niet waarmaakt, maar die met een eigen koers baas is in eigen huis. Een club ook die in een normaal tempo en in gezamenlijkheid met alle FC’ers progressie boekt. Zelfstandig en met bestaansrecht binnen het speelveld. Op 26 augustus is de duidelijk hoe FC Den Bosch het seizoen ingaat en wat iedereen van ons mag en kan verwachten.

Wat de A-selectie betreft zeggen we alvast: er vertrekken in deze transferperiode waarschijnlijk nog een paar spelers. Aan de ene kant omdat FC Den Bosch de inkomsten uit transfers nodig heeft en tegelijktijdig een kostenvermindering in salarissen kan realiseren. Zo  dichten we de gaten die zijn ontstaan door de recente ontwikkelingen. Toch staat er geen speler in de etalage: alleen met spelers die niet onwelwillend tegenover een transfer staan, praten we over een mogelijk vertrek.  Er wordt door de technische mensen keihard gewerkt aan een eerste divisie waardig elftal. Ambitie is inherent aan het beoefenen van betaald voetbal. Iedereen die, actief of passief, betrokken is bij topsport is competitief. Op de winnende momenten beleef je de club vaak op z’n mooist. Dat willen we onze achterban dus ook niet ontnemen. Figureren in het voetballandschap is niet iets voor Bosschenaren. Wat we wel willen is eerlijke verwachtingen scheppen én deze waarmaken. De bal is nog steeds rond en daarom gaat het erom hoe goed we met z’n allen zijn. Alle FC’ers samen. Het gaat over ons. Niet het elftal vedetten wint, maar het elftal dat als een team speelt. We zijn er bijna. Elk moment kan de teller de 1.500e verkochte seizoenkaart aantikken. Dat geeft aan dat FC Den Bosch nog steeds leeft. Met elkaar ‘klappen we er op z’n Bosch gezegd op’ en maken we er weer een mooi seizoen van.

Directie en commissarissen FC Den Bosch

Dit bericht is geplaatst in FC Den Bosch. Bookmark de permalink.

Geef een reactie