‘Niet makkelijk onze positie te evenaren’

BOXTEL – In aanloop naar het nieuwe seizoen maken we een rondje langs alle clubs in de regio. Over sommigen is een boek te schrijven, terwijl bij andere verenigingen juist de rust overheerst. Zo ook bij ODC, waar niet zo gek veel verandert deze zomer. “Slechts een paar kleine mutaties binnen de selectie”, praat Carlo Vorstenbosch ons bij.

Frank Kuppens en Ido Pijnenburg stoppen ermee, Dirk van der Struijk verkast naar LSV en Maarten van der Heijden gaat zijn geluk zoeken bij De Bocht’80. De rest van de groep blijft bij elkaar. “Er komen wat jeugdspelers over en twee jongens die gestopt waren pakken het voetballen weer op”, weet Vorstenbosch. “Die hebben ook allebei een ODC-verleden. Verder is er alleen een nieuwe technische staf voor het tweede elftal.”

Ondanks de wegvallende spelers verwelkomt men bij de Boxtelse derdeklasser geen externe aanwinsten. Of de doelstelling hetzelfde blijft, is nog onbekend. “Die gaan we pas bepalen na de voorbereiding”, aldus de oefenmeester. “Je moet altijd gaan voor het hoogst haalbare, maar dat zal iedereen wel willen. Het wordt niet makkelijk om onze positie van afgelopen jaar (derde plaats, red.) te evenaren of te verbeteren. Zeker niet in de nieuwe competitie, met weer veel Bossche clubs. Maar we gaan het zien. Ik ben in ieder geval blij dat het weer begonnen is.”

Foto: boxteldigitaal.nl
Dit bericht is geplaatst in ODC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie