Elf vragen aan… Davey de Veer

DEN DUNGEN – Al jarenlang is de aanvoerder de rots in de branding bij Den Dungen. Is hij niet centraal achterin het slot op de deur, dan maakt hij zich wel verdienstelijk op een andere plaats in het veld. En dat al bijna tien seizoenen achtereen. Komend jaar is hij weer terug in de 3e klasse, waar hij hoopt te gaan stunten. Elf vragen aan… Davey de Veer.

Naam: Davey de Veer.
Geboren: 28 maart 1991 in Den Dungen.
Club(s): Den Dungen. Al vanaf mijn zesde voetbal ik daar in de jeugd en volgend seizoen ga ik mijn tiende seizoen in bij het eerste elftal.
Positie: Ik was centrale verdediger, maar de laatste weken van het seizoen vooral rechtshalf. Toen ze op het middenveld spelers tekort kwamen, zijn ze gaan schuiven. Op linksback en keeper na, heb ik afgelopen jaar alle posities gehad.
Dagelijks leven: Ik woon al 28 jaar in Den Dungen, werk bij Swiss Sense, ben vrijgezel en naast voetballen houd ik van darten en festivals afgaan.

 1. Sterkste/zwakste punt: Dat heb ik even nagevraagd bij Wesley van Emmerik, de huidige assistent en aanstaande hoofdtrainer, waar ik ook nog een aantal jaar mee samengespeeld heb in het eerste. Sterk is mijn voetballende inzicht, het kiezen van positie, duelkracht en ik heb weinig onnodig balverlies. Verbeterpunten zijn het omgaan met tegenslag en het uiten van frustratie naar de tegenstander en scheidsrechter, zegt Wesley.
 2. Kunst- of natuurgras: Er gaat niks boven een goed natuurgrasveld, maar als je de meeste velden in de regio ziet… Doe mij toch maar kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Meestal zwart, maar met maat 47,5 moet ik het soms ook doen met de schoenen die ze toevallig in mijn maat hebben.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is dat van Feyenoord en het mooiste sportpark van RFC (Raamsdonksveer, red.). Daar speelden we de halve finale van de nacompetitie voor promotie en het veld lag er nog perfect bij. En dat aan het einde van het seizoen. Als iedereen het zo bij kan houden, mag al het kunstgras weer verdwijnen.
 5. Mooiste voetbalmoment: De promotie naar de 3e klasse via de nacompetitie, ik geloof een jaar of vijf geleden. Daar kan die van dit jaar niet aan tippen, nee. 
 6. Dieptepunt/grootste blunder: In onze laatste wedstrijd, de finale van de nacompetitie, kwam ik in de negentigste minuut, bij een 0-0 stand, één op één met de keeper. Ik miste en de verlenging verloren we. Na de wedstrijd heerste vooral teleurstelling, maar later hoorden we dat we alsnog gepromoveerd waren, dus toen hebben we er toch maar een klein feestje van gemaakt. Wel raar om het zo te halen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Rens Broeren. We voetballen nu negen jaar samen in de selectie en elke trainer heeft hem wel eens gepasseerd, maar hij weet zich toch elke keer weer terug in de basis te knokken.
 8. Voetbalhumor: We hebben er wel een aantal jongens bij, die – of we nou gewonnen of verloren hebben – er altijd wel een feestje van kunnen maken in de kantine van de uitploeg. Dan komen ze met sjaals en petjes thuis.
 9. Wat wil je nog bereiken: Misschien kunnen we volgend jaar stunten met Den Dungen en de 2e klasse halen.
 10. Beste speler uit de regio: Kay van den Boogaard van OJC. Vier of vijf jaar geleden speelde die nog bij ons in de 3e klasse, afgelopen seizoen deed ie dat bijna wekelijks in de 3e divisie.
 11. Opvallendste regioclub: Ik volg, buiten onze eigen competitie, het amateurvoetbal niet zo heel goed, dus daar kan ik weinig over vertellen. CHC? Met dat materiaal vind ik het niet opvallend, maar gewoon normaal dat ze zo presteerden in de 4e klasse.
Dit bericht is geplaatst in Den Dungen, Elf vragen aan. Bookmark de permalink.

Geef een reactie