Berend Arts is zijn jojo-rol gewend

SCHIJNDEL – Al sinds hij vanuit de jeugd naar de senioren doorschoof, voelt Berend Arts (24) zich een jojo. Invallen bij het eerste, dan weer met het tweede mee, om een week later zomaar in de basis staan bij één. Hij vindt het echter allemaal prima. “Ik ben het gewend”, lacht de oorspronkelijke middenvelder van Avanti’31. “Dit is de mooiste club die er is.”

Het gaat een beetje in periodes, vertelt de onlangs afgestudeerde gymdocent: “Soms zit ik maandenlang bij twee en dan moet ik me weer ineens melden bij het eerste. Meestal door blessures bij concurrenten, maar soms is het ook de keuze van de trainer. Ik speel normaal op het middenveld en daar zijn gewoon veel en goede spelers beschikbaar. Ooit gedacht aan een andere club? Nee, joh. Avanti is de mooiste club die er is, ik zal nooit vertrekken.”

Wat ook meespeelt is dat Arts allebei de teams leuk vindt. “Twee jaar geleden werd ik nog kampioen met het tweede. Toen heb ik daar alles gespeeld. Ik ben ook niet de enige die tussen de twee elftallen in zit. Gelukkig zijn ze er afgelopen jaar in gebleven, want volgend seizoen komen veel goede, jonge spelers over.”

Rechtsback
Zelf speelde Arts vanaf december niet meer in het tweede. “Ik werd rechtsback bij het eerste”, zegt hij lachend. “Het liefst speel ik op het middenveld, maar dit ging eigenlijk ook best prima. Ik kon daar veel minuten maken.” Hij beschrijft het voorbije seizoen als ‘super’. “Alleen jammer dat we net langs de nacompetitie voor promotie grepen. Het enige voordeel was dat we vroeg klaar waren. We hadden meer verdiend, maar gaven het in de laatste wedstrijden weg.”

Vakantie
Volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen, zo beredeneert de allrounder tot slot. “Wat er gaat veranderen? Niet zoveel volgens mij. Een paar nieuwe spelers maar. Wie, dat weet ik niet precies. Dat zie ik wel weer op de eerste training. Die van mij althans. Vanavond, als we bij Avanti weer beginnen, ben ik toevallig net op vakantie.”

Foto: Piet van Vorstenbosch

Geef een reactie