Maasdonk Cup meer dan een experiment

VINKEL – Op initiatief van Erik van der Sangen werken de selectieteams van buurclubs EVVC, Nulandia en Nooit Gedacht ook deze voorbereiding een toernooi af. De primeur van vorig jaar smaakte naar meer en dus wordt op zaterdag 17 augustus opnieuw gestreden om de Maasdonk Cup. Dit keer is sportpark De Zwaan in Vinkel the place to be.

Van der Sangen, eerste elftalleider bij Nulandia, kwam met het idee en dat bleek uitermate goed aan te slaan. “Het is een toernooi voor de eerste drie (selectie)teams van iedere club”, legt hij uit. “Enerzijds om ze ritme op te laten doen, anderzijds ook om de goede onderlinge band te onderhouden. We willen er een jaarlijkse traditie van maken, afwisselend in Nuland, Geffen en Vinkel. In het weekend dat tussen de Geffense en Nulandse kermis valt.”

Nulandia schreef, als thuisclub, de eerste editie van de Maasdonk Cup op haar naam. En bomvolle kantine bewees na afloop dat het experiment een schot in de roos was. Dit jaar is EVVC dus de organiserende vereniging. Het maakt van de gelegenheid gebruik om en passant haar allereerste kunstgrasveld feestelijk te openen. “Nieuw is dat ook de selectieteams van de dames meedoen”, weet Van der Sangen. “Daardoor zal de spanning wie de cup meeneemt zeker toenemen. Niet één team, maar de club met de meeste punten kan die immers mee naar huis nemen. De eerste wedstrijden starten om 16.00 uur en na afloop is er een gezellige feestavond.”

Geef een reactie