Kevin Venrooij hoopt op een ommekeer

VUGHT – Sommige dingen lijken nooit te veranderen. Dat Kevin Venrooij de joker van Zwaluw VFC is bijvoorbeeld. En dat de Vughtse derdeklasser het lastig heeft in de competitie, zoals (een opleving twee jaar geleden daargelaten) ook al jaren het geval is. We spraken erover met de 32-jarige IT-specialist, die iets teweeg hoopt te brengen.

Waar de club een jaar eerder nog vriend en vijand verraste, ging het afgelopen seizoen (wederom) niet zo geweldig met Zwaluw. “Uiteindelijk zijn we er toch ingebleven, dus was er gelukkig niets aan de hand, maar ik hoop wel dat we ervan hebben geleerd. En dat we komend seizoen wel in onze kracht gaan spelen.” Venrooij is kritisch op de manier waarop Zwaluw afgelopen jaar voetbalde. “Een jaar eerder, toen we nog bovenin meedraaiden, hadden we veel balbezit en konden we onder de druk van de verdediging uit voetballen. Daardoor speelden we veel op de helft van de tegenstander en was onze spits een stuk gevaarlijker. Maar afgelopen seizoen hanteerden we meer de lange bal, waardoor het fysiek werken werd en daar hebben wij niet de juiste mensen voor.”

Zwaluw heeft het ook lastig tijdens de wedstrijden dat die spits, Martin de Laat, niet meedoet, vindt Venroooij: “Zeker als onze linksbuiten Julius (Emmanuel, red.) zijn dag niet heeft. Dan hebben we weinig stootkracht naar voren. Paul (Beekmans, red.) kunnen we ook eigenlijk echt niet missen. Die man wordt ouder en heeft hier en daar wat pijntjes, maar is veruit de onze beste speler. Hij brengt rust in het spel en schept duidelijkheid in het veld. Zijn meespelen scheelt zeker twee slokken op een borrel.”

Eén keertje op doel
Waar de voormalig prof, eigenlijk een middenvelder, ook geregeld centraal achterin werd geposteerd, speelde Venrooij ‘als vanouds’ weer overal op het veld. “De ene week rechtsbuiten en de andere centrumverdediger. Zolang ik speel, vind ik dat geen enkel probleem. Maar ik hoop komend seizoen in ieder geval niet linksback te staan, zoals de laatste potjes. Ik wil graag meer in het spel betrokken worden. De mooiste plek vind ik linkermiddenvelder, maar die positie hebben wij niet meer met 4-3-3. Het was trouwens leuk geweest als ik nog één keertje in de goal had gestaan afgelopen jaar. Dan had ik werkelijk op elke positie gevoetbald. Logisch dat ze dat niet zo snel zullen doen, met een handje minder, maar ik ga die campagne toch maar eens starten.”

Foto: Frank van Engelen
Dit bericht is geplaatst in Zwaluw VFC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie