Huisman: ‘Voetbalcultuur ontbreekt bij BLC’

DEN BOSCH – Hoewel er in november alweer 72 kaarsjes op zijn verjaardagstaart staan, is John Huisman still going strong. De trainer van BLC hoopt komend seizoen op nog wat meer voetbalcultuur op sportpark de Meerendonk. “Ik ben dan misschien wel van de oude stempel, maar ik vind dat je je team niet in de steek kunt laten.”

BLC heeft een matig seizoen achter de rug. Het duurde lang voordat het, nog net op tijd, begon te draaien. “Diverse spelers stopten vorig jaar bij het eerste”, probeert Huisman te duiden. “Omdat er geen spelers van de A1 over kwamen die direct bij het eerste team konden aansluiten, zijn er verschillende spelers van andere clubs gekomen.” Het gros daarvan is inmiddels alweer vertrokken. Dylan van Schaik is naar Avanti’31, Ilias Sadqi, Adnan El Khaiari, Jeremy van Gulik en de afgelopen seizoen nog gestopte Michael van Ham terug naar BVV en Johan Eerhart en Ralph Beekwilder zijn gestopt met voetballen.

Deze zomer komen er wél vier spelers vanuit de jeugd, vertelt Huisman opgetogen: “Daardoor kunnen we de selectie op sterkte houden met jongens met een BLC-verleden. We hopen met deze groep goed mee te kunnen draaien, want de spelers hebben zich goed ontwikkeld. Dat blijkt wel uit de resultaten van de laatste competitiewedstrijden. En ik hoop dat de A1-spelers zich goed kunnen aanpassen van het niveau van de 3e klasse.”

In de steek
Huisman zegt het volste vertrouwen te hebben dat BLC een aardig seizoen kan realiseren. “Maar dat kan alleen maar als iedere speler bij alle wedstrijddagen aanwezig kan zijn. Ja, daar schortte het nogal eens aan afgelopen jaar. Ik vind wel dat de spelers van BLC zich goed hebben ontwikkeld, maar het ontbreekt weleens aan voetbalcultuur. Ik ben misschien wel een wat oudere trainer, maar ik vind dat je team niet in de steek kunt laten.”

Dit bericht is geplaatst in BLC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie