Verhoeven begint als hoofdtrainer op nul

NIEUWKUIJK – Corné Verhoeven genoot afgelopen seizoen van zijn gezin en de rust. Tegelijkertijd kwam hij echter ook tot het besef dat hij eigenlijk gewoon weer trainer wilde zijn. Na een sollicitatie bij Nieuwkuijk, waar hij om de hoek woont, werd hij aangesteld als nieuwe oefenmeester. “We willen zo snel mogelijk veilig zijn in de sterke 3e klasse C.”

Voor zijn sabbatical was Verhoeven (39) actief bij OJC Rosmalen. “Twee jaar trainer van het tweede, het laatste seizoen als assistent bij OJC 1. Dat was een flinke belasting qua tijd, met name door veel wedstrijden en vaak lange zondagen, doordat we door het hele land speelden. Afgelopen jaar was het dus even tijd voor mijn gezin.”

De passie verdween ondertussen zeker niet, zo vertelt de oorspronkelijk uit Haarsteeg afkomstige productiemanager verder: “In september ging het al weer kriebelen en een maand later besloot ik weer te willen gaan trainen. Na eerst coach te zijn geweest bij de jeugd, daarna bij een tweede elftal en als assistent actief te zijn geweest bij een eerste team, had ik nu de ambitie om hoofdtrainer te worden. Gelukkig gaf Nieuwkuijk me die kans. Een mooie, warme club, waar ik inmiddels al 4,5 jaar om de hoek woon. Mijn zoontje voetbalt er en ik kan er lekker te voet naartoe.”

Kansen
Het jaartje rust bracht voordelen ten aanzien van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Ik heb het afgelopen halfjaar veel wedstrijden gezien. Daarin zag ik dat Nieuwkuijk beschikt over een hardwerkende, gretige groep. Helaas zijn met Roy Rozen, Robin Parijs en Omid Abdi een aantal routiniers gestopt. Die gaan we zeker missen, maar het geeft ook weer kansen voor jeugdspelers die over komen uit Onder 19 en spelers van het tweede. Ook Dave Tausch, die weer was gaan keepen door een blessure van Reno (van Engelen, red.), stopt ermee. Reno is geopereerd en traint vanaf de voorbereiding weer mee.”

Verrassing
Nieuwkuijk was afgelopen seizoen misschien wel dé verrassing van de 3e klasse C. Verhoeven hoopt dat dat geen incident was, maar legt de lat voor het nieuwe jaar in eerste instantie niet al te hoog. “We zijn weer ingedeeld in een prachtige competitie, met alle derby’s tegen Haarsteeg, Vlijmense Boys en RKDVC. Ik verwacht een sterke competitie, met veel teams die dicht bij elkaar zitten. Afgelopen jaar heeft Nieuwkuijk fantastisch gepresteerd, zelfs een periodetitel gepakt. We beginnen nu echter weer op nul en willen zo snel mogelijk veilig zijn. Of er nog meer mogelijk is, dat zal gedurende het seizoen blijken. Ik heb in ieder geval veel vertrouwen in deze jonge spelersgroep.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuwkuijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie