Beet bij Twan Passon (FC Engelen)

ENGELEN – De zomerstop is dé tijd om hier en daar wat hengeltjes uit te gooien en te kijken waar er wordt gehapt. Het leverde een amusant gesprekje op met Twan Passon. De aanvaller vertelt onder meer over een nieuwe spits, de terugkeer naar het hoofdveld en wat hem betreft een andere aanvoerder. “Zou mooi zijn als mijn broertje bij het eerste komt.”

Vorig seizoen ging FC Engelen, een jaar eerder nog gepromoveerd uit de 4e klasse, opmerkelijk goed van start in 3C. De eerste periode werd gepakt en de club leek op weg naar een nieuwe titel. Tot de klad erin kwam en Engelen (pas later in de competitie, omdat ook de concurrentie wekelijks punten verspeelde) naar beneden zakte. “Ook dit jaar gaan we weer proberen goed te starten en voor de bovenste plekken mee te spelen”, is de logische openingszin van Passon.

De 24-jarige voorhoedespeler denkt dat dat wel goed moet komen. “Zeker met onze nieuwe centrale verdediger Niels van den Hoek, overgekomen van eersteklasser Leones. De opmerkelijkste verandering is verder bij ons natuurlijk de trainerswissel. Anthony (voormalig speler Lurling, red.) neemt leiding over de groep en gaat hoogstwaarschijnlijk iemand anders meteen de band geven. Marijn van Rijswijk pakte teveel kaarten als vorige aanvoerder.”

Nieuw kunstgras
Na de thuiswedstrijden enkele jaren op het bijveld te hebben gespeeld, keert FC Engelen dit seizoen weer terug op het hoofdveld. “Daar is mooi, nieuw kunstgras aangelegd. Dat hebben ze volgens mij vooral gedaan om de dames van Jeffrey (Driessen, red.) kwijt te kunnen”, zegt Passon, die tussen het ginnegappen door ook benieuwd is naar het verloop van de competitie. “Er is een aantal jongens bijgekomen en weggegaan, we gaan zien hoe het uitpakt. Mijn broertje Mike is trouwens teruggekomen van BLC. Zou mooi zijn als die bij het eerste komt.”

Foto: Gerald van Zanten
Dit bericht is geplaatst in FC Engelen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie