‘Voetballen tegen bekenden is altijd leuk’

HELVOIRT – Sportpark De Walzaad in Haaren is komende zaterdagavond het toneel van de tweede editie om de Van Helvoort Fairplay Cup. Deelnemers zijn thuisclub Nemelaer, titelverdediger Helvoirt en Zwaluw VFC uit Vught. Het had zomaar zo kunnen zijn dat Roel Pullens bij dit toernooi ontbrak, maar hij is er toch ‘gewoon’ bij.

De voetballers van derdeklasser Zwaluw VFC , tweedeklasser Helvoirt en eersteklasser Nemelaer gaan heel goed en vriendschappelijk met elkaar om. Ze kennen elkaar van het uitgaan, de tennisbaan, het zaalvoetbal of van school. Ook de verhouding tussen de bestuursleden van de drie naburige dorpsclubs is prima. Omdat de voetbalclubs echter niet op hetzelfde niveau acteren spelen ze echter nooit in competitieverband tegen elkaar. “En dat is echt doodzonde, want voetballen tegen en voor allemaal bekenden is altijd leuk en speciaal. Ook om na afloop gezellig samen wat te drinken en bij te kletsen in de kantine”, aldus aanvoerder Roel Pullens (30), aanvoerder van Helvoirt.

De besturen van Helvoirt, Nemelaer en Zwaluw namen daarom vorig jaar samen met Sportzaak van Helvoort uit Vught, kledingsponsor van de drie clubs, en in overleg met de spelers het initiatief tot een gezamenlijk toernooi te komen in de aanloop naar de nieuwe competitie. Met deelname van de selectieteams bij de mannen en vrouwen van de clubs.

De eerste editie van het toernooi, dat vorig jaar bij Zwaluw werd gehouden, sloeg meteen goed aan bij de spelers en het publiek, dat in grote aantallen aanwezig was. Helvoirt won het geslaagde toernooi zonder wanklank in de categorie eerste elftallen mannen. “Het was en leuk en gezellig toernooi en het is natuurlijk heel mooi om de eerste editie te winnen”, blikt Pullens met hoorbaar plezier terug. “Al had ik het idee dat Nemelaer, dat als eersteklasser toch de topfavoriet zou moeten zijn van het toernooi , vorig jaar door vakantieperikelen niet compleet was. Ik hoop dat ze dit keer wel volledig zijn. Want hoe meer weerstand hoe beter vind ik en dat geeft het winnen van het toernooi ook veel meer impact.”

Wilgen
Pullens verheugt zich hoorbaar op het toernooi om de Van Helvoort Fairplay Cup en op de komende competitie. Toch had het weinig gescheeld of de conditioneel ijzersterke Helvoirtse captain had zijn voetbalschoenen na het afgelopen seizoen, vanwege drukke werkzaamheden, aan de wilgen gehangen. “De spelers en trainer Henk van Hattum vroegen me echter met klem om toch nog door te gaan. Omdat ze mijn inbreng blijkbaar waarderen”, laat hij weten. “Die waardering doet je natuurlijk goed. Ik heb uiteindelijk toch besloten om nog minimaal een jaar door te gaan.”

De routinier verwacht bovendien met Helvoirt komend seizoen goed mee te gaan draaien in de 2e klasse. “In tegenstelling tot vorig seizoen is bijna iedereen gelukkig fit bij ons. Vorig jaar zakte het bij ons, na het winnen van de eerste periode, behoorlijk in. Maar voor zo’n terugval ben ik nu niet bang.” Bij Helvoirt keerde Henk van Hattum vorig seizoen, als opvolger van Roland Timmermans, na acht jaar terug als trainer. “Die overgang is probleemloos verlopen”, zegt Pullens. “Ik kende Henk nog, uit zijn eerste periode bij Helvoirt, als een echte motivatietrainer. Maar hij is de afgelopen acht jaar ook tactisch enorm gegroeid, bleek afgelopen seizoen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met hem komend jaar goed gaan presteren. Maar eerst maar eens proberen om die Van Helvoort Cup weer te winnen.”

Door: Kees van der Zandt (foto: sportfotobrabant.nl)

Programma Van Helvoort Fairplay Cup
(24 augustus, sportpark Walzaad Haaren)

18.30 uur
Zwaluw VFC 1 – Helvoirt 1
Helvoirt 2 – Zwaluw 2
Nemelaer VR1 – Helvoirt VR1

19.30
Helvoirt 1 – Nemelaer 1
Nemelaer 2 – Helvoirt 2
Zwaluw VFC VR 1 –Nemelaer VR 1

20.30
Nemelaer 1 – Zwaluw VFC 1
Zwaluw VFC 2 – Nemelaer 2
Helvoirt VR1 – Zwaluw VFC VR1

Na afloop is de prijsuitreiking in de kantine van Nemelaer.

Dit bericht is geplaatst in Helvoirt. Bookmark de permalink.

Geef een reactie