Nemelaer wint tweede Van Helvoort Fair Play Cup

HAAREN – Nemelaer bleef zaterdagavond baas in eigen huis door het toernooi om de Van Helvoort Fair Play Cup te winnen. De Haarense eersteklasser won bij zowel de eerste elftallen als bij de beloftenteams. Helvoirt won het vrouwentoernooi en Zwaluw VFC eindigde als derde. De Vughtse ploeg gaf het hoger spelende Nemelaer en Helvoirt naar vermogen partij.

Voorafgaand aan het toernooi werden er volop handen geschud en spontane high five’s gegeven en na afloop werd er in de volle kantine met elkaar gedronken en gezellig gekletst tijdens en na de prijsuitreiking. Veel spelers en speelsters van Nemelaer, Helvoirt en Zwaluw VFC kennen elkaar van school, het uitgaan, het zaalvoetbal en de tennisbaan. Omdat de drie clubs elkaar niet in de competitieverband treffen wordt het toernooi door de spelers van de club erg gewaardeerd. “Want het is altijd leuk om tegen bekenden te voetballen”, liet aanvoerder Roel Pullens voor het toernooi weten. Door vakanties, blessures en andere besognes was weliswaar geen enkel team compleet, maar desondanks werd er fanatiek maar uiterst sportief strijd geleverd. Negen deelnemende teams, van de drie clubs, speelden in wedstrijden van 40 minuten.

“We gaan dit toernooi winnen als thuisclub. Ondanks dat we veel spelers missen we door vakanties en blessures, zoals onder andere onze topscorer Joeri Vugts, verdedigers Daan van de Brand en Wouter Molenaar en keeper Kamile de Jong”, liet Nemelaer-trainer Theo van Geffen, voorafgaand aan het toernooi al weten. De Rosmalenaar bleek een vooruitziende blik te hebben. Want Nemelaer won zowel van Helvoirt als van Zwaluw.

Tegen Helvoirt werd het 2-0, door twee goals van Teun Verlouw, en tegen Zwaluw werd met 1-0 gewonnen, door een treffer van Wesley Diepens. “We waren twee keer voetballend beter. Hoewel met name Helvoirt nog behoorlijk wat kansen kreeg”, liet Van Geffen na afloop weten. “Het ontbrak ons aan scherpte voor de goal. Nemelaer was een stuk effectiever dan wij”, vond aanvoerder Roel Pullens van Helvoirt – waar topscorer Rico de Laat en smaakmaker Collin van den Bergh ontbraken – na afloop weten aan een pilsje in de kantine. “Positief punt bij ons is dat Nick van der Bruggen weer fit is en de winnende goal maakte tegen Zwaluw.”

Terechte winnaar
Verdediger Kevin van Venrooy van Zwaluw, waar onder meer topscorer Martin de Laat, middenvelder Paul Beekmans en aanvoerder Thijs van Rooij ontbraken, had het na afloop van het toernooi (ondanks de laatste plaats van zijn team) zichtbaar goed naar de zin op het terras van Haarense sportpark. “Wij zijn het laagst spelende team op dit leuke en gezellige toernooi. Desondanks hebben we naar vermogen gevoetbald en kregen we tegen Helvoirt ook nog een paar goede kansen. De goals die we tegen kregen, kwamen beiden voort uit spelhervattingen. Daar moeten we echt aan werken de komende tijd. Overigens is Nemelaer natuurlijk wel de terechte winnaar. Zij spelen echt goed en verzorgd voetbal van achteruit. Je kunt echt zien dat die ploeg 1e klasse speelt.”

Na afloop kwamen de vrijwilligers van Nemelaer achter de bar handen tekort om de dorstige bezoekers in de volle kantine van een drankje te voorzien. Ook Bernd Geerkens, voorzitter van de Haarense club, sprong spontaan bij om bier te tappen. “Het was een uitermate geslaagd en gezellig toernooi, met alleen maar tevreden deelnemers en bezoekers”, liet hij weten. “Bovendien zorgde het evenement voor de nodige inkomsten  voor ons als club. En dat is ook niet onbelangrijk natuurlijk.”

Zwaluw VFC – Helvoirt   0-1
Helvoirt – Nemelaer   0-2
Nemelaer – Zwaluw VFC   1-0

Helvoirt 2 – Zwaluw VFC 2   1-3
Nemelaer 2 – Helvoirt 2   1-1
Zwaluw VFC 2 – Nemelaer 2   0-4

Nemelaer VR1 – Helvoirt VR1   0-2
Zwaluw VFC VR1 – Nemelaer VR1   1-1
Helvoirt VR1 – Zwaluw VFC VR1   3-0

Nemelaer 11 pnt.
Helvoirt 10 pnt.
Zwaluw VFC 4 pnt.

Door: Kees van der Zandt
Dit bericht is geplaatst in Helvoirt, Nemelaer, Zwaluw VFC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie