Nemelaer-topscorer 9 maanden uitgeschakeld

HAAREN – Eersteklasser Nemelaer moet topscorer Joeri Vugts, afgelopen seizoen goed voor maar liefst 29 goals, deze competitie missen. De spits liep op het eind van de afgelopen nacompetitie een naar een oog zwaar lijkende liesblessure op. Vandaag bleek uit de MRI-scan dat Vugts ‘Ostëitis Pubis’ heeft. Een blessure met een minimale hersteltijd van 9 maanden.

“In de laatste paar wedstrijden van vorig seizoen voelde ik al wat irritatie in de liesstreek”, vertelt het lijdend voorwerp hevig balend. “In de nacompetitie speelde ik al met veel pijn maar toen dacht ik: oh, einde seizoen, een zomerstop om tot rust te komen. Dat gaat wel weer over. In de zomerstop ben ik vijf keer per week de sportschool ingedoken om fit te blijven, maar ik bleef steeds maar last houden van die lies en buikspieren.”

De fysiotherapeut dacht aan Osteïtis Pubis, een ontsteking van de schaambeenvoeg, en een MRI-scan bevestigde die blessure vandaag. “Dat hoopte ik dus juist niet”, baalt Vugts. “Hier staat 9 maanden voor, wat voor mij einde seizoen betekent. Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik de uitslag hoorde. Zo lang niet voetballen is echt verschrikkelijk. Helemaal na het lekkere seizoen vorig jaar. Die vorm wil je doorpakken, maar dat zit er helaas niet in. Het wordt nu werken aan mijn herstel en zorgen dat ik sterker terugkom.”

Vervangen
“Klote”, laat een teleurgestelde trainer Theo van Geffen van Nemelaer weten. “Op de eerste plaats natuurlijk voor Joeri, maar ook voor ons. Want iemand missen die zo makkelijk scoort, is uiteraard een gevoelig verlies voor de ploeg.” Het lijkt aannemelijk dat vleugelaanvaller Gijs van Baast, afgelopen dinsdag in het met 2-3 gewonnen vriendschappelijke duel met Roda Boys nog goed voor twee goals, de onfortuinlijke Vugts komend seizoen als spits gaat vervangen bij Nemelaer.

Door: Kees van der Zandt |  Foto: Gerben van der Bruggen
Dit bericht is geplaatst in Nemelaer. Bookmark de permalink.

Geef een reactie