Wedstrijd van de Week: RKKSV – Maliskamp

ROSMALEN – Het seizoen gaat weer beginnen! Traditiegetrouw met het bekertoernooi, waarin door alle clubs drie groepsduels worden afgewerkt. 073voetbal pikt er ook dit seizoen weer iedere week een mooi streekduel uit waarop we voorbeschouwen. De eerste ‘wedstrijd van de week’ is meteen een mooie. RKKSV speelt namelijk thuis de derby tegen Maliskamp.

Geen derby in competitieverband
Natuurlijk was er teleurstelling in beide kampen dat er dit seizoen geen derby zal zijn in de 4e klasse. De ene club speelt immers in afdeling E, de ander in F. Dan maar in de beker, moet de KNVB gedacht hebben. En zo geschiedde.

Titelkandidaat tegen degradatiekandidaat?
Zo zou je het kunnen zeggen. Maliskamp haalde vorig jaar 68 punten in 26 duels. Vaak, zo niet gewoon nagenoeg altijd, goed voor een kampioenschap. Maar het eindigde als tweede, achter DSC, en moest in de nacompetitie al na een ronde z’n meerdere erkennen in DVG. Die azen dus op revanche. RKKSV hield zich wederom goed staande in de 4e klasse. Het eindigde als 10e, met 28 punten. Maliskamp gaat dit seizoen in 4E opnieuw een gooi doen naar de 3e klasse. Het heeft z’n hele kern, plus trainers, van afgelopen seizoen behouden en zal dus daarom als topfavoriet gelden voor het kampioenschap.

Ramon van Rixtel is als hoofdtrainer weer teruggekeerd in de Kruisstraat. De Rosmalenaar speelde al eerder van 2007 tot 2015 voor RKKSV 1 en was daarin goed voor 41 goals. Vorig seizoen leidde hij EVVC 2 nog naar de reserve 1e klasse. Bij zijn debuut als hoofdtrainer zal het, naar verwachting, een moeilijk jaar worden. Maar misschien zit er wel een vierde jaar in de 4e klasse in. Van 1992 tot 1998 speelde RKKSV daar al eens 6 seizoenen op rij.

Hoe verliep de voorbereiding?
RKKSV speelde gelijkt tegen Nulandia, de ploeg waar het de competitie tegen gaat openen, maar van NLC’03 en BMC werd er verloren. Maliskamp kende tegen Nieuwkuijk nog een valse start, won daarna van Essche Boys en FC Schadewijk.

Maliskamp is dus favoriet?
Op papier zou je zeggen van wel. Maar RKKSV speelt thuis en de ploeg uit de Kruisstraat zal op het eigen sportpark Eikenhage z’n huid duur willen verkopen tegen de naaste buurman. Maar Maliskamp verloor deze derby maar zelden de laatste jaren (zie historie, onderstaand). Verder zitten ook nog derdeklassers BVV en BMC in deze bekerpoule, wat verder natuurlijk wel een hele interessante poule is.

Historie
In de afgelopen 10 jaar troffen beide ploegen elkaar 6 keer. Tweemaal in de beker, vier keer competitieverband. Maliskamp verloor hierin geen enkele partij.

26 augustus 2012 (beker)
RKKSV – Maliskamp   0-3
(Jordy Konings 2x, Nick van de Ham)

21 augustus 2016 (beker)
RKKSV – Maliskamp  3-3
(onbekend – onbekend)

15 oktober 2017 (4e klasse F)
Maliskamp – RKKSV   0-0

5 april 2018 (4e klasse F)
RKKSV – Maliskamp  0-0

14 oktober 2018 (4e klasse E)
Maliskamp – RKKSV  2-0
(Günther van Meurs 2x)

26 mei 2019 (4e klasse E)
RKKSV – Maliskamp  1-2
(Rens Coppens – Kevin Paxton, Günther van Meurs)

Geef een reactie