Hogerop na kampioenschap met Real?

VUGHT – Hoewel Real Lunet zich ieder jaar versterkt met een heel legertje aan nieuwe spelers, is er al verscheidene jaren een constante factor in de selectie. Lucas Stilmant is, mits zijn gestel het hem toelaat, een belangrijke kracht op het middenveld van de tweedeklasser. Maar voor hoe lang? “Na dit seizoen wil ik hogerop.”

Vorig jaar startte Real slecht, maar werd het nog bijna kampioen. Dit seizoen wil het alsnog bovenaan eindigen in de 2e klasse F. “Maar het is allemaal afwachten hoe het in het begin gaat. Of we goed draaien met de vernieuwde selectie”, klinkt Stilmant bescheiden. “Er zijn drie aanvallers weg, maar daar zijn er ook een paar voor in de plaats gekomen.”

Het laatste halfjaar is de middenvelder eindelijk weer helemaal fit. “Op een wedstrijd na heb ik volgens mij alles meegedaan. En het spel is ook goed, ik blijf steeds in mijn ritme. Eerst draaide ik steeds 4 à 5 wedstrijden lekker en dan raakte ik weer geblesseerd. Dan moest ik weer herstellen, wat me steeds weer drie weken of meer kostte. Ik had altijd last van mijn hamstrings, maar dat gaat nu gelukkig een heel stuk beter.”

Ambities
Stilmant is ongeveer twee seizoenen hersteld van een zware knieblessure. “Ik heb zes jaar bij FC Den Bosch gespeeld en in de jeugd van Zwaluw VFC. Op mijn 18e ben ik naar Real gegaan. Toen kon ik nog bij twee BVO’s stagelopen, maar scheurde ik mijn kruisband af.”

Ambities zijn er nog steeds. Of wéér, beter gezegd. “Ik heb eigenlijk geen twijfel gehad om bij Real door te gaan. Maar na dit seizoen wil ik toch de stap hogerop maken. Waar ik naartoe wil? Ik zie wel wat er komt. Na mijn knieblessure ben ik een beetje het plezier in het voetballen verloren, maar nu ik het laatste halfjaar weer fit ben, heb ik ook weer zin om te knallen. Het komt vanzelf wel, ik ben nog steeds pas 25.”

Foto: sportfotobrabant.nl
Dit bericht is geplaatst in Real Lunet. Bookmark de permalink.

Geef een reactie