Geen OJC, maar weer in China aan de slag

DEN BOSCH – Toch geen OJC Rosmalen voor Brian van der Steen. En hij voetbalt dit seizoen ook niet, zoals voorgaande jaren, in de 3e klasse met TGG. Het Chinese avontuur lonkte opnieuw voor de 26-jarige fysiotherapeut en dus vertoeft hij komend jaar aan de andere kant van de wereld. “Jammer, maar dit is toch wel een hele mooie uitdaging.”

‘Kleine wending haha’, lazen wij een tijdje terug op onze telefoon. “Toch ook geen OJC voor mij dit seizoen”, gaf Van der Steen tekst en uitleg, nadat wij er naar vroegen. “Ik ben wederom terug naar China, kon er geen nee tegen zeggen.” Net als twee jaar geleden is de Bosschenaar sinds kort in de running bij Guangzhou R&F, een grote club uit Hong Kong. “Het is heel snel gegaan allemaal, ik was zelfs nog op vakantie. Ze hebben een nieuwe trainer en die was niet te spreken over het feit dat ze maar één Chinees hadden voor dezelfde functie. Hij wilde iemand erbij en toen kwam de club weer direct bij mij uit.”

Van der Steen trainde zelfs al niet meer mee bij zijn nieuwe club. “Ik vertrok op zo’n korte termijn dat het geen zin had om nog aan te sluiten. Guangzhou is drie weken op trainingskamp geweest in Portugal en wilde dat ik daar zou aansluiten. Heel jammer voor wat betreft OJC, maar aan de andere kant ook weer heel mooi om in China te zijn. In principe weer voor een jaar, daarna kijken we verder.”

Uitzondering
Bij de Chinese eredivisionist is de verdediger annex middenvelder aan de slag als fysieke en revalidatietrainer. “Daarnaast houd ik me deze keer ook bezig als performance analist“, vult hij aan. “Dat houdt in dat ik ook de data van spelers ga bijhouden en daarop trainingen ga afstellen. Hoeveel ze lopen, op welke energielevel, hartslag, bloedwaardes, ga maar door. Wekelijks testen op snelheid, uithoudingsvermogen, enzovoorts. Een leuke job dus. En wel wat anders dan OJC, inderdaad. Al had ik daar ook heel veel zin in. Ik vind het ook lullig, maar ze reageerden gelukkig wel begripvol. Dit is toch een uitzondering.”

Foto: Gijs van Tuijl
Dit bericht is geplaatst in OJC Rosmalen, TGG. Bookmark de permalink.

Geef een reactie