Wedstrijd van de Week: Real Lunet – Nemelaer

VUGHT – De wedstrijd van deze week gaat tussen Real Lunet en Nemelaer. Twee ploegen die het vorig seizoen tot de nacompetitie voor promotie schopten, maar daarin al vroeg strandden. Dit jaar gaan beide clubs opnieuw op jacht naar historische promotie. Maar ze zullen ook willen werken aan eerherstel, aangezien er vorige week niet gewonnen werd.

Nemelaer tégen Piet Drijvers blijft geen goed huwelijk.
Al voor de vijfde keer op rij kwam Nemelaer afgelopen weekend tegen z’n oud-speler en -oefenmeester niet tot winst. Dit keer werd het 2-2 tegen Oirschot Vooruit, dat onder leiding staat van Piet Drijvers. De uitslag van Real Lunet deed misschien nog wel veel meer verbazen. Op bezoek bij Uno Animo werd door de ploeg van trainer Glenn Simon met liefst 4-1 verloren. Oké, Uno Animo haalde twee seizoenen geleden nog de finale van de districtsbeker, maar toch.

Topscorers vertrokken.
Zowel Real Lunet als Nemelaer zag deze zomer haar topscorer wegvallen. Zo ging Jaouad Chraou, in twee seizoenen Real goed voor 49 doelpunten, terug naar OJC Rosmalen. Joeri Vugts is niet vertrokken naar een andere club, maar teruggeworpen door een blessure. De Nemelaer-aanvaller was vorig seizoen nog goed voor 29 doelpunten in de 1e klasse en kroonde zich de seizoenen daarvoor ook al (met 11 en 14 treffers) tot clubtopscorer. Beiden zullen dus gemist worden. Bovendien zag Real z’n hele voorhoede vertrekken. Naast Chraou gingen ook Gino Dix (SVW) en Kay Huijgens (eveneens OJC) weg. Dix scoorde in de vier jaar die hij in Vught speelde ook nog gewoon 44 doelpunten. Huijgens maakte er in z’n half jaartje Real drie.

Nieuwe doelpuntenmakers?
Bij met name Real Lunet staat er dus nieuwe voorhoede. Van BVV kwam het trio Emin Balta, Imad Hamria en Murat Dogan over en van FC Tilburg kwam Steffan Moes. Maar met Yasin Uluman, die vorig seizoen van FC Engelen kwam, heeft Simon ook een heuse doelpuntenmaker in huis. Bovendien kan het rekenen op Arda Havar, al flirt hij wel met een buitenlands avontuur. Ook zijn ex-profs Justin Tahapary en Frank van der Struijk binnenboord gebleven. En de vraag is bij Nemelaer: wie zal dan Joeri Vugts moeten doen vergeten? Nemelaer haalde in ieder geval twee aanvallers naar Haaren. Teun Verlouw (voormalig Jong FC Den Bosch) kwam van VCB en van Jong Brabant kwam Thomas van Esch. Allebei werden ze vorig seizoen nog clubtopscorer. Maar ook hier is er met spelers als Gijs van Baast en Giel van de Ven genoeg scorend vermogen in huis.

Zijn beide ploegen favoriet voor het kampioenschap?
Je zou wellicht zeggen van wel, maar gezien ze het allebei zonder de topscorers van vorig seizoen moeten doen, zal dat nog wel even een vraag blijven. Nemelaer zal op basis van het afgelopen jaar wel worden genoemd als een mogelijke kandidaat voor de titel, al wil de Haarense ploeg eigenlijk alleen maar over klassenbehoud praten. Real zal op haar beurt wel voor de titel willen gaan.

Wat kunnen we zondag verwachten?
Hoewel beide kampen het misschien nog als een oefenwedstrijd beschouwen, zou dit best wel eens een aardig potje kunnen worden. De teams scoren allebei veel, maar krijgen ook relatief weinig tegen. Op sportpark Bergenshuizen wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Historie
Opvallend; dit is de eerste wedstrijd in de historie van de rubriek ‘Wedstrijd van de Week’ waarbij we geen statistische gegevens hebben van de afgelopen tien jaar. En ook van de periode daarvoor hebben we geen gegevens. Na enig speurwerk ontdekten we dat de clubs wel degelijk ooit officieel tegen elkaar speelden. In het seizoen 1984-1985 om precies te zijn. Toen nog in de 2e klasse Afdeling Noord-Brabant. Twee jaar geleden was de laatste (vriendschappelijke) ontmoeting. In Haaren won Nemelaer toen met 5-1.

Dit bericht is geplaatst in Nemelaer, Real Lunet, Wedstrijd van de Week. Bookmark de permalink.

Geef een reactie