Elf vragen aan… Johnny de Nies

DEN BOSCH – Met zijn 33 jaar is Johnny de Nies inmiddels een oudgediende in het regionale voetbalwereldje. Desondanks hoopt hij de komende tijd nog de nodige goaltjes te gaan maken. Bij BVV, wiens kleuren hij dit seizoen verdedigt. We onderwierpen de geboren Eindhovenaar aan onze inmiddels wijs en zijd bekende ‘Elf vragen aan…’.

Naam: Johnny Ray de Nies.
Geboren: 16 augustus 1986 in Eindhoven.
Club(s): Dit jaar BVV, daarvoor Wilhelmina, TGG, Vlijmense Boys, Brabantia en Veloc (tegenwoordig v.v. Gestel).
Positie: Overal voorin. Het liefst achter een diepe spits, maar bij Wilhelmina speelde ik afgelopen seizoen vooral als nummer 9.
Dagelijks leven: Ik woon sinds 2007 in Den Bosch, samen met mijn vriendin Tamara en onze drie dochters Fenna (4) Luna (2) en Zoë (1). Ik werk bij Enexis Enpuls als Facilitair medewerker. Mijn grote hobby is natuurlijk voetbal, wat ik al 28 jaar beoefen. Daarnaast besteed ik heel veel tijd aan onze drie dochters.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punten zijn denk ik mijn snelheid, balbehandeling, loopacties en schot. Minder is mijn linkerbeen en ik haal mezelf weleens uit mij spel door bepaalde situaties.
 2. Kunst- of natuurgras: Mijn voorkeur gaat uit naar natuurgras. Bij Vlijmen hadden we een uitstekende grasmat, die ook goed werd bijgehouden. Het nieuwe kunstgras van Wilhelmina speelt ook lekker.
 3. Kleur voetbalschoenen: Altijd verschillend. Ik heb er al heel wat gehad. Nu draag ik zwart met rode, wat dit seizoen overeenkomt met het tenue van BVV.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is dat van PSV, maar het nieuwe uittenue van BVV is ook niet verkeerd. Het mooiste sportpark vind ik dat van Brabantia.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap met Vlijmense Boys.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het dieptepunt is dat ik op mijn achttiende noodgedwongen moest stoppen bij Brabantia en vier jaar niet heb gevoetbald. De grootste blunder blijft het missen voor open goal.
 7. Opvallendste teamgenoot: Peti Lutgens was altijd opvallend, op welke manier dan ook. Hij was de raddraaier in de kleedkamer, maar ook op het veld. Vaak door zijn gedrag trokken we overwinningen over de streep.
 8. Voetbalhumor: We speelden met Wilhelmina uit tegen Buren toen, een minuut voor het einde, de keeper een dropkick nam. Een paar meter voor hem liep de laatste man en hij trapte de bal vol tegen zijn achterhoofd. De speler ging knock-out en ik kwam niet meer bij van het lachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Kampioen worden of promoveren is altijd mooi. En veel doelpunten maken natuurlijk. Voor de rest wil ik plezier hebben, de jaren dat ik nog in de selectie speel.
 10. Beste speler uit de regio: Vorig seizoen lijkt me dat Younes Hadouir, na het winnen van het regionale topscorersklassement.
 11. Opvallendste regioclub: Ik ga voor Nieuwkuijk. Knap dat ze dicht bij promotie naar de 2e klasse waren.
  We hadden met Wilhelmina een stroeve start, maar na de winter zijn we toch nog naar een 3e plek geklommen en hebben we een periode gepakt. Dat vind ik toch knap. Benieuwd hoe het dit seizoen bij en met BVV gaat lopen.
Dit bericht is geplaatst in BVV, Elf vragen aan. Bookmark de permalink.

Geef een reactie