Weekendoverzicht: rentree in de eredivisie

DEN BOSCH – In onze nieuwe rubriek maken we iedere maandagochtend een rondje langs de velden. De opvallendste wedstrijden/uitslagen van de voorbije dagen worden in het ‘weekendoverzicht’ benoemd. Zo vierde FCK/De Hommel de rentree in de eredivisie met een zege en klopte Real Lunet buurman Nemelaer in de laatste minuut.

We beginnen met het landelijke zaalvoetbal, dat afgelopen weekend weer van start ging. Op vrijdag bekerde ZVS/Bodemflex in Utrecht na strafschoppen verder ten koste van JCK/AISO. In de volgende ronde komt eredivisionist en oud-landskampioen ASV LEBO uit Amsterdam naar Sint Michielsgestel. Maar het was vooral het weekend van de rentree van FCK/De Hommel in diezelfde eredivisie. Tigers Roermond werd met 6-3 verslagen en daarmee zijn de Bosschenaren direct koploper.

Het was op het veld de tweede speelronde in de districtsbeker. Ook hier waren er enkele grote uitslagen te ontdekken. Nieuwkuijk haalde met een 7-0 overwinning op FC Drunen de grootste zege binnen, maar FC Engelen (7-1 tegen Jan van Arckel) kwam ook aardig in de buurt. Hedel (tegen Well), Den Dungen (LSV), Haarsteeg (SVG) en Zwaluw VFC (DBS) wonnen allemaal hun bekerduel met 5-1. De derby tussen West (CHC) en Zuid (BLC) kende een spectaculair scoreverloop. CHC won uiteindelijk met 5-3.

Maar er waren ook verrassende uitslagen. Zo ging DSC verrassend onderuit tegen vijfdeklasser BZS (3-2) en in Schijndel won WEC met 1-2 van de plaatselijke RKSV. Knap was ook de 0-0 van OSC’45 op bezoek bij SCG’18. Na de eerdere – nog meer verrassende – overwinning op CHC blijven de Orthenaren koploper in de poule. Er is, met nog een speelronde voor de boeg, nog geen enkele club uit ons gebied zeker van de tweede ronde.

Lastig verhaal
Onze wedstrijd van de week ging tussen Real Lunet en Nemelaer. Via een strafschop van Arda Havar nam de thuisploeg daarin de leiding, waarna halverwege de tweede helft Gijs van Baast van dezelfde afstand voor 1-1 zorgde. In de laatste minuut was het – op aangeven van Havar – Ethmond Henriquez die Real Lunet alsnog naar de zege schoot. Hierdoor hebben de Vughtenaren aan een zege op Oirschot Vooruit genoeg om de volgende ronde te bereiken. Voor Nemelaer wordt het nog een lastig verhaal, maar bij winst op Uno Animo is ook voor hen de tweede bekerronde nog altijd mogelijk.

Er werd ook alweer voor de competitie gespeeld. In de hoofdklasse hielden OJC Rosmalen en titelkandidaat Baronie elkaar doelpuntloos in evenwicht. Daarmee blijven de Rosmalenaren, na de eerdere 0-1 zege bij Silvolde, ongeslagen.

Volgende week wacht de laatste speelronde in de districtsbeker. De meest in het oog springende affiches: OSC’45 – BLC, CHC – SCG’18, TGG – Wilhelmina, Hedel – Jan van Arckel en BVV tegen Maliskamp.

zondag 8 september
Hfd: OJC Rosm. – Baronie   0-0
beker:  Real Lunet – Nemelaer   2-1
beker:  EVVC – DESK   1-4
beker:  Maliskamp – BMC   2-2
beker:  BVV – RKKSV   2-1
beker:  Engelen – J.v.Arckel   7-1
beker:  SVG – Haarsteeg   1-5
beker:  Nieuwkuijk – Drunen   7-0
beker:  ODC – Essche Boys   3-0
beker:  SCG’18 – OSC’45   0-0
beker:  TGG – RKVSC   2-0
beker:  Zwaluw VFC – DBS   5-1
beker:  Boskant – Avanti’31   1-2
beker:  Schijndel – WEC   1-2
beker:  Den Dungen – LSV   5-1
beker:  BZS – DSC   3-2
beker:  Spoord. Boys – Boxtel   0-0

zaterdag 7 september
Ere:   Hommel – Roermond   6-3
beker:  WSC – Nivo Sparta   2-2
beker:  Helvoirt – GRC’14   2-1
beker:  Emplina – Roda Boys   1-2
beker:  Vlijm. Boys – Capelle   2-0
beker:  Well – Hedel   1-5
beker:  NLC’03 – Nulandia   1-3
beker:  CHC – SV BLC   5-3
beker:  Berkdijk – RKDVC   1-4

vrijdag 6 september
beker:   JSK/AISO – ZVS   4-4
(ZVS door na strafschoppen)

Foto: Jean-Marc van der Els

Geef een reactie