Voormalig koningskoppel tegenstanders in Vught

VUGHT – Toon van Uden (53) en Theo van Geffen (50) vormden ooit een veel scorend spitsenduo bij OJC. Tegenwoordig traint Van Uden de aanvallers bij Real Lunet en is Van Geffen hoofdtrainer van Nemelaer. Zondag stonden ze tegenover lkaar. Real won de aantrekkelijke bekerderby in de slotminuut, door een treffer van Ethmund Henriquez (37).

Oudere supporters van OJC Rosmalen spreken anno 2019 nog steeds met veel waardering en respect over Toon van Uden en Theo van Geffen. Het duo vormde in de jaren negentig en het begin van deze eeuw een koningskoppel bij de Rosmalense club. Het duo had een groot aandeel in het kampioenschap in 1997 van de 1e klasse en het winnen van de districtsbeker in 2000 van OJC. “Theo en Toon waren destijds met hun goals heel belangrijk voor ons”, liet toenmalige verdediger Fred van Schaik in het Brabants Dagblad weten. “Ze gaven geen bal af in wedstrijden, maar daar hadden we ons als ploeggenoten mee verzoend, omdat we wisten dat ze wedstrijden konden beslissen. Bovendien waren het na de wedstrijden hele toffe gasten.”

Tegenwoordig zijn Van Uden en Van Geffen nog steeds actief in het regionale amateurvoetbal. En de verhouding tussen de Rosmalenaren is nog steeds prima. Zodag troffen ze elkaar als tegenstanders voor de bekerconfrontatie Real Lunet – Nemelaer op het zonovergoten sportpark Bergenshuizen in Vught. Het duo liet zich voorafgaand aan de wedstrijd met veel plezier samen fotograferen. Het is duidelijk zichtbaar dat de voormalige OJC-spitsen het naar hun zin hebben bij hun clubs.

“Real Lunet is mooie en warme club, waar ik me echt thuis voel”, liet Van Uden weten. “Ik ben er nu bezig aan mijn derde seizoen. De afgelopen twee jaar werd er steeds een spits van Real topscorer, toch een bewijs dat ik het als spitsentrainer niet slecht doe hier.” Van Geffen voelt zich bij Nemelaer eveneens als een vis in het water: “Toen ik drie jaar geleden bij deze club kwam, speelde Nemelaer nog vooral de lange bal. Maar tegenwoordig krijgen we overal complimenten over ons goed verzorgde combinatiespel.”

Routinier beslissend
Real Lunet – Nemelaer werd een gelijkopgaande en aantrekkelijke bekerwedstrijd, waarin beide ploegen goed en verzorgd combinatiespel lieten zien. Door twee gemakkelijk gegeven penalty’s, benut door Arda Havar en Gijs van Baast, leek het gelijkopgaande duel in een terecht gelijkspel te eindigen. Maar in de slotminuut maakte de 37-jarige routinier Ethmund Henriquez, na duur en onnodig balverlies van Teun Verlouw op het middenveld, alsnog de 2-1 voor de thuisclub. De voormalig spits van onder meer OJC Rosmalen, JVC Cuijk, TOP Oss, UNA, BVV en Emplina zou in het tweede elftal gaan voetballen bij Real, maar is in dit stadium van het seizoen al goud waard voor de hoofdmacht.

“Als we met de rust met 1-3 voorstaan, heeft Real niks te zeggen, maar we verzuimden onze kansen te benutten”, liet Van Geffen na afloop weten. “Desalniettemin was het een leuke en sportieve wedstrijd, tegen een goed voetballende ploeg, waarin de spelers heel veel respect voor elkaar hadden.” Van Uden beaamde dat: “Goed dat we Nemelaer, dat toch een klasse hoger speelt, op basis van goed combinatievoetbal gelijkwaardig partij hebben kunnen geven.”

Door: Kees van der Zandt

Geef een reactie