‘We gaan ‘gewoon’ hetzelfde presteren’

NIEUWKUIJK – Het wordt aanpoten voor RKVV Nieuwkuijk om de prestatie van – met name de tweede periode van – afgelopen seizoen te evenaren of zelfs te overtreffen. Maar John van Dommelen ziet het wel zitten. Hij heeft er zin in om die uitdaging aan te gaan: “Het is volgens mij mogelijk om komend jaar ‘gewoon’ hetzelfde te presteren.”

Nieuwkuijk eindigde als gedeeld vierde en pakte tussendoor ook nog een periodetitel. Met Roy Rozen, Omid Abdi en Robin Parijs zijn er echter drie verdedigers gestopt. Dat gemis kan wel opgevangen worden, verwacht Van Dommelen: “Er komt er, met Stef van Rooij, ook weer een terug. En ik denk dat ons sterke punt is dat we eigenlijk ook een grote vriendengroep zijn, die elkaar in het veld alles gunt en veel werkt voor elkaar.”

Over de 3e klasse C van dit jaar is de 20-jarige spits wel te spreken: “Een mooie competitie, helemaal met die derby’s erbij. Dat zijn toch de mooiste wedstrijden van het seizoen. Er zullen veel teams aan elkaar gewaagd zijn, wat er voor zorgt dat het weer heel spannend gaat worden. Het is ook een sterke competitie, zeker nu CHC erbij is gekomen.” Zijn eigen ploeg blijft volgens Van Dommelen een outsider. “We blijven er minimaal direct in. Van welke clubs ik iets verwacht? Ik denk dat ODC mee gaat doen om het kampioenschap en Vlijmen het een stuk beter gaat doen dan vorig seizoen.”

Dubbele cijfers
Zelf kwam hij afgelopen jaar tot 13 competitietreffers, wat hem een plaats in de subtop van de regionale topscorerslijst opleverde. “Ik ga mijn best doen om de dubbele cijfers weer te halen”, zegt hij nu. “Als ik een heel seizoen blessurevrij ben, weet ik zeker dat dat moet lukken. Ik ga proberen vorig seizoen te overtreffen.”

Geef een reactie