Van Moorsel: ‘Leeftijd zegt ook niet alles’

DEN BOSCH – Via FC Groningen, SC Cambuur, NEC Nijmegen, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles is Paco van Moorsel (29) weer terug op de plek waar het voor hem allemaal begon. De aanvallende middenvelder uit Boxtel groeide op in de jeugd van FC Den Bosch en speelt sinds kort weer als vanouds in het eerste elftal van de Bossche FC.

Terug op het oude nest. Of voelt het, na al die jaren, niet meer zo?
“Oh, ja zeker wel. Er werken hier nog veel mensen van toen. Op kantoor bijvoorbeeld, maar ook in de technische staf. Zo heb ik nog samengespeeld met assistent-trainer Paul Beekmans en keeperstrainer John Vos. En ik ben de club al die tijd blijven volgen. Het is mooi om na zeven seizoenen weer terug te zijn. Eigenlijk is er hier niet eens zo gek veel veranderd. Enkel de spelersgroep. Die is op Danny Verbeek na volledig anders.”

Jij hebt sinds je vertrek in 2012 heel wat ervaring opgedaan. Voor de huidige selectie lijkt het tegenovergestelde te gelden.
“Net als in mijn laatste jaar bij FC Den Bosch hebben we ook nu een jonge ploeg. Ondanks hun jonge leeftijd hebben sommige jongens al best wat wedstrijden achter hun naam. Leeftijd zegt dus ook niet alles.”

Had je een selectie als deze verwacht toen je tekende?
“Door de vele blessures bleef er de afgelopen weken een hele kleine selectie over. Dat was niet optimaal in de voorbereiding en bij de start van de competitie. Met wekelijks stagespelers en jongens uit het tweede kostte het moeite om naar een vaste groep te werken. Maar de kern van vorig jaar is grotendeels overgebleven en dat plaatje is mij ook geschetst. Op de laatste dag van de transfermarkt zijn er met Lars Miedema en Alexander Laukart nog twee goede spelers bijgekomen. Dus ik denk dat we een aardige groep hebben.”

Wat is jouw doel voor dit seizoen, zowel persoonlijk als met het team?
“Ik wil een goed jaar draaien waarin ik belangrijk voor de ploeg kan zijn met doelpunten en assists. Hopelijk kunnen we een poging doen om de Play-Offs te bereiken, maar dat zal – zeker gezien de rommelige voorbereiding en de matige competitiestart – niet makkelijk worden.”

Een overwinning op NEC zou inderdaad zeer welkom zijn. Vijf seizoenen geleden speelde je daar.
“In 2015 werden we kampioen met een record aantal punten en goals. NEC was destijds torenhoog favoriet voor de titel. Dat is nu zeker niet het geval, maar ik denk dat ze toch een aardige ploeg hebben die wel top-5 kan spelen. Het zal voor ons moeilijk worden. Maar nu we completer zijn dan de afgelopen wedstrijden zie ik zeker mogelijkheden om de punten in De Vliert te houden.”

FC Den Bosch – NEC Nijmegen begint vrijdagavond om 20.00 uur.

Geef een reactie