Spelersgroep ZVS grotendeels intact

SINT MICHIELSGESTEL – Vanavond debuteert ZVS in de eerste divisie van het Nederlandse zaalvoetbal. De Gestelse ploeg verraste vriend, vijand en vooral zichzelf met het kampioenschap van afgelopen seizoen en de bijbehorende promotie naar dat landelijke niveau. Nu is het tijd om te laten zien wat ze waard zijn, weet ook coach Maurice van der Pol.

In eerste instantie moest ZVS alle zeilen bijzetten om de begroting op orde te krijgen. “Het bedrag dat we jaarlijks nodig hebben is ongeveer het drievoudige ten opzichte van een klasse lager”, legt Van der Pol uit. “We zijn dan ook zeer blij met onze nieuwe hoofdsponsor Bodemflex, die voor drie jaar aan onze verenigingsnaam wordt gekoppeld. Ook alle andere sponsoren maken het zaalvoetballen op landelijk niveau voor ons mogelijk.”

Begin juli waren er de eerste trainingen en oefenwedstrijden, medio augustus pakte ZVS de draad alweer op. Dat deden ze met veelal bekende gezichten. “De spelersgroep is grotendeels intact gebleven”, aldus Van der Pol. “Alleen Joris Schellekens en Nick van der Bruggen zijn gestopt. Nieuw zijn Richard van de Kerkhof (ex-Fermonia Boys en Lake Valley, red.), Rob van Kruijsdijk (voormalig CFM/Transito, red.), Martijn van Vught (Den Dungen, red.) en Lucas Borato (Braziliaan van Avanti’31, red.). En daarnaast is ook Collin van den Bergh weer helemaal terug na zijn blessure.”

Eigen regio
ZVS doet het nog altijd voornamelijk met een kern van spelers uit de eigen regio. De doelstelling is logischerwijs handhaving. “Daarvoor zullen we vol aan de bak moeten”, denkt de coach. “Het fysieke spel, de FIFA-spelregels en het niveauverschil met afgelopen seizoen zijn allemaal factoren die we snel onder de knie moeten krijgen. Onze verwachting is dat er 3 à 4 teams – waaronder BE’79, waar we op 27 september onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen spelen – gaan strijden om het kampioenschap. Tegen de overige teams moeten wij onze punten gaan pakken.”

ZVS/Bodemflex opent het seizoen in de eerste divisie vanavond met een uitwedstrijd tegen het Roosendaalse Bristol Team/Budgetisolatie. De wedstrijd begint om 21.30 uur.

Geef een reactie