Wedstrijd van de Week: OSC’45 – BLC

DEN BOSCH – De uitgelichte wedstrijd van deze week gaat tussen OSC’45 en BLC. Gaan de Orthenaren zich zaterdag ten koste van drie derdeklassers plaatsen voor de tweede ronde van de districtsbeker? Of gaat de Club van Zuid, of misschien wel CHC, door naar de volgende ronde? Onze Wedstrijd van de Week zal het antwoord geven op die vraag.

Gaat OSC’45 stunten zaterdagmiddag?
Het zou wel wat zijn. Vorig jaar was OSC’45 eigenlijk gedegradeerd naar de 5e klasse, maar de KNVB hield ze alsnog in de 4e klasse. Bovendien vertrokken de meeste spelers naar BVV, waardoor OSC eigenlijk met flink vernieuwd team moest beginnen. Moeshin Hamria kwam van Emplina, Jasper van Haaster keerde terug uit Hedel en ook werden vijf spelers uit de eigen jeugd toegevoegd aan de selectie. In de beker werd het bij drie stugge derdeklassers ingedeeld, maar het begin mag er zijn; een 2-1 zege op CHC (doelpunten Moeshin Hamria en Fouad Arbib) en een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij SCG’18. Nu moet BLC verslagen worden om toch enigszins verrassend de twee ronde te halen.

Maar BLC kan bij winst toch ook nog door?
Jazeker, BLC heeft ook nog volop kans op de volgende ronde. Het moet in ieder geval winnen en dan mag CHC niet afrekenen met het al uitgeschakelde SCG’18. Of BLC moet een beter doelsaldo hebben. Maar ook de Club van Zuid komt uit een moeizaam seizoen. BLC bleef met moeite in de zaterdag 3e klasse D, terwijl het op papier niet eens een verkeerde groep had. Trainer John Huisman hoopt dit jaar met z’n ploeg wel weer bovenin mee te doen. Johan Eerhart stopte, Dylan van Schaik (Avanti’31) en Ilias Sadqi (terug naar BVV) vertrokken. Dat werd opgevangen door eigen jeugdspelers en Kevin van den Heuvel, die van CHC kwam. BLC haalde in de eerste bekerwedstrijd tegen SCG’18 – door een goal van Piet Vollebergh – een 1-0 zege, maar verloor – ondanks doelpunten van Jelmer ter Avest, Luc Pelleboer en Koen Boelen – op bezoek bij CHC met 5-3.

De bekerwedstrijd tussen OSC’45 en BLC start zaterdag al om 13.30 uur op sportpark De Hambaken. Aansluitend vindt de verrassingsreünie plaats voor Vladimir Ciric.

Geef een reactie