Elf vragen aan… Marijn Eikhoudt

HAARSTEEG – Of hij dit seizoen, na de terugkeer van Aaron van Engelen, nog steeds de eerste keus is, dat wordt komende week pas duidelijk. “Net voor de eerste competitiewedstrijd maakt de trainer het bekend. De kans is 50/50 op het moment”, denkt Marijn Eikhoudt. In aanloop naar dé beslissing beantwoordt de 26-jarige doelman van Haarsteeg onze vragen.

Naam: Marijn Eikhoudt, aka Beukers, omdat we altijd voor goud gaan. Een klein beetje gek doen en de mensen op scherp zetten zijn daar zeker onderdeel van. Sinds de blessure aan mijn voorste kruisband krijg ik voor het eerst in mijn leven de bal zelfstandig over de middellijn getrapt!
Geboren: 24 januari 1993 in Den Bosch, maar ik ben een echte Vlijmenaar.
Club(s): Echte jongen van de club. Alle jeugdelftallen doorlopen en nu dus actief binnen de selectie.
Positie: Begonnen in de jeugd als spits, maar vrij snel kwam men tot de ontdekking dat ik de beste ‘Kermit’ van het team was. Daarom al keeper geworden in de F’jes.
Dagelijks leven: Ik woon in Vlijmen, werk bij Siemens Industry Software als Account Executive en ben op dit moment vrijgezel. Ik geniet ervan om actief bezig te zijn. Naast zelf voetballen ben ik namelijk al enige jaren actief als vrijwilliger bij Haarsteeg en fitness ik regelmatig.

  1. Sterkste/zwakste punt: Ik presteer het beste met veel druk (bijvoorbeeld tijdens de derby’s) – daarvoor moet je een tikkeltje gek zijn. Zwakke punten zitten hem met name in zelfvertrouwen en omgaan met tegenslagen. Wanneer een (keepers)trainer het vertrouwen naar mij uitspreekt, kan ik grote stappen maken in mijn persoonlijke ontwikkeling en ben ik een prima 3e klasse keeper. Voormalig trainers Norbert Rebsch, Willem van den Berg en Henry van der Linden weten dit als geen ander.
  2. Kunst- of natuurgras: Er gaat niks boven een goede grasmat. Lekker vies worden!
  3. Kleur voetbalschoenen: Dat maakt mij niet zoveel uit. Vaak probeer ik mijn voetbalschoenen af te stemmen op het keeperstenue.
  4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is dat van Haarsteeg, omdat ik daar al heel mijn leven in speel. Ook het onlangs vernieuwde sportpark ziet er fantastisch uit. En uiteraard mag een Ajax-tenue niet ontbreken in de kledingkast.
  5. Mooiste voetbalmoment: Het (ongeslagen) kampioenschap in de hoofdklasse met de A1, een aantal jaren geleden. Een groot deel van deze spelers is nu ook nog actief in de selectie. Recent natuurlijk ook de handhaving in de 3e klasse via nacompetitie, waardoor we dit jaar weer veel derby’s mogen spelen.
  6. Dieptepunt/grootste blunder: Mijn grootste dieptepunt is een blessure aan mijn voorste kruisband, die ik enkele seizoenen geleden opliep. Na zo’n jaar revalideren kon ik pas weer minuten maken. Dit was een van de vele blessure. Ik heb ook al een buikspierscheuring gehad, vier keer mijn sleutelbeen gebroken, drie keer mijn vinger en blessures gehad aan de lies, hamstring, enzovoorts.
  7. Opvallendste teamgenoot: Lars Habraken. Al heel mijn leven met hem in de jeugd doorgebracht, later ook in de selectie en als staflid van een jeugdelftal. Daarnaast zien we elkaar ook regelmatig op de fitness. Je kunt wel zeggen dat we elkaar meer dan goed kennen, ja. Nadat hij vorig jaar op reis is geweest, is hij dit jaar klaar voor het nieuwe seizoen.
  8. Voetbalhumor: Wist je dat onze speler Björn van den Wildenberg, aka ‘Takkie’, een eigen fanpagina heeft? Ook de wedstrijdverslagen van Haarsteeg 2 zijn geweldig om te lezen. Na het kampioenschap in de 1e klasse zijn ze dit jaar actief in de reserve hoofdklasse.
  9. Wat wil je nog bereiken: De komende paar jaartjes als eerste keeper onderdeel zijn van Haarsteeg voor het promoveren naar de 2e klasse.
  10. Beste speler uit de regio: Gijs Douma. Sinds vorig seizoen mocht ik met hem samen spelen. We waren toen de minst gepasseerde verdediging van de competitie en daarom mochten we regelmatig samen na de wedstrijd een pul bier atten. Helaas liep ook hij een langdurige kruisbandblessure opmaar , desondanks is hij speler van het jaar geworden.
  11. Opvallendste regioclub: Dat is toch wel CHC, wat met duidelijke cijfers kampioen is geworden in de 4e klasse en nu ook in onze competitie terecht is gekomen.
Foto: Marcel Stupers

Geef een reactie