‘Vivianne adviseerde mij naar Den Bosch te gaan’

DEN BOSCH – De begroting van FC Den Bosch is goedgekeurd. Eindelijk goed nieuws voor de club. En dus ook voor Lars Miedema (19), die vanaf de dag dat de transfermarkt sloot deel uitmaakt van de selectie. Zijn achternaam zal bij velen een belletje doen rinkelen. De jongere broer van de Oranje-international hoopt snel zijn debuut te maken in de Bossche aanval.

Hoe ben je bij FC Den Bosch terechtgekomen?
“Omdat ik weinig perspectief had bij PEC Zwolle, was ik op zoek naar een nieuwe club. FC Den Bosch zocht een aanvaller en staat erom bekend jonge talenten een kans te geven. Dat waren de grootste redenen om voor deze club te kiezen. Ik volg eigenlijk alles wat met voetbal te maken heeft en heb FC Den Bosch vorig seizoen vaak zien spelen. Het is een hele mooie club. Van Sam Kersten, die deze zomer de overstap van Den Bosch naar Zwolle maakte, heb ik ook nog goede verhalen over hier gehoord.”

De onvermijdelijke vergelijking met je zus, Oranje-leeuwin Vivianne, is natuurlijk snel gemaakt. Maar hoe zou jij jezelf willen omschrijven?
“Het is natuurlijk leuk dat je de vergelijking kán maken. Ik ben heel trots op mijn zus en wat ze heeft bereikt bij Arsenal en Oranje. Ik hoop voor mezelf dat het ooit omdraait, dus dat zij ‘de zus van …’ wordt. Wij hebben gesproken over mijn toekomst en ze adviseerde mij om naar FC Den Bosch te gaan, zodat ik meer aan spelen toekom. Ik ben een meevoetballende spits, kan ook ‘op 10’ en op links uit de voeten. Ik ben balvast en heb een neusje voor de goal. Elk seizoen tot nu toe heb ik meer dan twintig doelpunten gemaakt.”

Wat zijn jouw doelstellingen bij FC Den Bosch?
“Het maakt me blij om nu in dienst te zijn bij zo’n mooie club in de Keuken Kampioen Divisie. Mijn debuut hoop ik snel te mogen maken. En daarna wil ik door hard te werken zoveel mogelijk speelminuten afdwingen om mijzelf te ontwikkelen. Belangrijk worden voor dit team is dus tevens mijn doel. Als spits doe je dat vaak door doelpunten te maken, dus uiteraard wil ik veel scoren. Maar wanneer een andere speler een betere kans heeft, zal ik daar altijd oog voor hebben.”

Hoe bevalt het tot nu toe?
“Ik ben goed ontvangen bij FC Den Bosch en ben steeds meer mijn plekje aan het vinden. Voor het eerst woon ik nu op mezelf. En het is fijn om dat in deze stad te doen. Een ochtendmens ben ik niet, dus het is ideaal dat ik binnen tien minuten op het stadion ben en niet zo vroeg hoef op te staan, haha.”

MVV is vrijdag de tegenstander. Wat weet je over de club?
“Voor het seizoen begon, wist ik niet zoveel van de club. Ja, dat het uit Maastricht komt, haha. En ik heb vroeger op een toernooi samen met een jongen van MVV in een gastgezin gezeten. Met hem ben ik nog steeds heel goed bevriend. Maar hij speelt daar nu niet meer. Dat was tot voor kort mijn grootste connectie met MVV. Maar afgelopen dagen hebben we de tegenstander uitgebreid geanalyseerd met onder meer videobeelden, dus inmiddels weet ik alles van de ploeg. En ik hoop dat MVV de club wordt waartegen ik ga debuteren in het betaalde voetbal.”

FC Den Bosch – MVV wordt vrijdag om 20.00 uur gespeeld in stadion De Vliert.

Door: Johan Kouwenberg  |  Foto: Jos van Helvoirt

Geef een reactie