Winnen en scoren met Gestelse kermis

SINT MICHIELSGESTEL – Dennis van Nistelrooij hoopt zondag zijn competitiedebuut te maken met een overwinning voor SCG’18. “Bovendien is het Gestelse kermis en als we dan ook nog winnen van Handel, met een doelpuntje van mij, dan zou dat natuurlijk helemaal geweldig zijn.” Aan de vooravond van de competitie spraken we met de lange spits.

Van Nistelrooij stapte een jaar geleden over van de toenmalige vierdeklasser SCI, die ophield te bestaan en met Sint Michielsgestel opging in de fusieclub SCG’18, naar tweedeklasser Real Lunet. De spits bleek echter wat moeite te hebben met het voetbalniveauverschil tussen beide clubs. Bovendien had hij in zijn woonplaats Vught concurrentie van Gino Dix en Jaouad Chraou, twee ontzettend makkelijk scorende spitsen.

Van Nistelrooij kwam daardoor niet veel aan spelen toe in de hoofdmacht en voelde zich daardoor als voetballer niet happy bij Real Lunet. “Ik ben nog relatief jong en van wedstrijd spelen leer je natuurlijk meer dan op de reservebank zitten”, laat hij vlak voor de training van SCG’18 weten. “Vandaar dat ik niet meer zo naar mijn zin had bij Real.”

Polsen
Koen Wissing, de nieuwe trainer van de Gestelse fusieclub, polste hem enkele maanden geleden met succes voor een overgang naar SCG’18. “Koen was vorig seizoen nog assistent-trainer bij OJC Rosmalen en zal daar wel contact hebben gehad met Toon van Uden over het feit dat ik weg wilde. Die is spitsentrainer van Real Lunet en was dat toen ook bij OJC”, verklaart Van Nistelrooij de belangstelling van Wissing voor hem.

De spits zegt door zijn ploeggenoten goed opgevangen te zijn bij zijn nieuwe club. “Ik kende al enkele jongens uit mijn SCI-tijd, maar ook met de andere spelers klikte het meteen goed. SCG is gewoon een mooie, warme en gezellige club.” Of de spits zondag zijn competitiedebuut maakt bij de Gestelse club, dat weet hij nog niet: “Vanwege vakantie kwam ik iets later bij de groep dan de rest en onze selectie is behoorlijk breed. Maar ik hoop natuurlijk wel zondag te debuteren. Bovendien is het dan Gestelse kermis, wat hier dezelfde impact heeft als carnaval in Oeteldonk. En als we dan ook nog zouden winnen met een doelpuntje van mij, zou dat natuurlijk helemaal geweldig zijn. Ik heb voor de zekerheid alvast voor maandag een snipperdag opgenomen.”         

Door: Kees van der Zandt  |  Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie