Speciale wedstrijd voor De Laat en Kapteijns

SINT MICHIELSGESTEL – Een speciale pot staat er op het programma in de eerste divisie van het zaalvoetbal. Zeker voor Gestelnaar Dennis Kapteijns, die op bezoek komt in zijn woonplaats, en Rico de Laat, die enkele jaren terug nog bij de tegenstander voetbalde. Ze staan morgen tegenover elkaar als ZVS titelkandidaat BE’79 ontvangt.

“Altijd mooi om tegen je oude club te spelen”, begint De Laat het gesprek dat wij een aantal dagen voor de wedstrijd met beide spelers hebben. “Alleen is er natuurlijk veel veranderd bij BE’79 in de tussentijd. Gelukkig voetballen er nog wel een aantal van toen, maar ze hebben goed geïnvesteerd en beschikken nu over een eredivisiewaardig team”, aldus de aanvoerder van ZVS/Bodemflex.

“Ja, wij gaan voor promotie”, bevestigt Kapteijns, die het doel verdedigt bij BE’79. “Volgens de statistieken moeten wij gewoon winnen, maar de bal is rond hè. Afgelopen week wonnen wij nog met 4-1 van de bekerfinalist van afgelopen jaar, Groene Ster Vlissingen, die uitkomt in de eredivisie. Maar ik moet zeggen dat ZVS het ook echt goed doet. Ze hebben de eerste bekerronde eveneens overleefd tegen eerste divisionist JCK en de eerste competitiewedstrijd ook al gewonnen. Zij kunnen dus echt wel wat. Ik vind het knap wat ze daar aan het neerzetten zijn. Johan (den Otter, red.) en Maurice (van der Pol, red.) hebben echt een topprestatie geleverd.”

Eerste minuten
De Laat verwacht een moeilijke wedstrijd. “BE’79 zal het spel gaan maken. Wij moeten compact staan en gefocust zijn om het hen zo lastig mogelijk te maken. Zelf weet ik nog niet of ik mee kan spelen en hoelang. Aan het begin van de voorbereiding heb ik mijn voet gekneusd tijdens een training in de zaal. Nu ben ik eindelijk weer aan het trainen op het veld, maar nog niet volledig fit. Ik heb afgelopen zondag pas mijn eerste wedstrijdminuten van dit seizoen gemaakt op het veld bij Helvoirt.”

In zijn enige echte thuiswedstrijd van het seizoen wil Kapteijns uiteraard niet verliezen. “Hopelijk nemen wij de punten morgen mee. Veel mensen hebben al aangegeven te komen kijken, dus ik verwacht een drukke en sfeervolle sporthal. Wij zijn de favoriet, hopelijk kunnen wij die rol waarmaken.”

Ambitie
Op de vraag of hij eigenlijk niet gewoon aan de andere kant op doel moet staan, lacht hij schamper. “Nee, ZVS heeft al twee goede keepers.” Zijn voormalig teamgenoot en aanstaande tegenstander begrijpt het wel: “Dennis keept al jaren bij BE’79, dus ik snap dat hij daar goed zit. Hij is iemand met veel ambitie en wil graag de eredivisie in. Met het team dat ze dit jaar hebben, moeten ze eigenlijk wel kampioen worden.”

ZVS/Bodemflex – BE’79 begint vrijdag om 20.00 uur in sporthal Theereheide.

Geef een reactie