Nagtzaam: ‘Het voelt gewoon goed dit seizoen’

DEN BOSCH – Zo teleurstellend als het voorgaande seizoen verliep, zo opvallend anders komt BLC deze jaargang voor de dag. De jonge selectie van John Huisman oogt fris, speels en speelt vol vertrouwen. De zaterdag derdeklasser rijgt vooralsnog de overwinningen aaneen. Ook Niels Nagtzaam (21) is helemaal opgebloeid.

“We zijn lekker begonnen en het plezier zit er goed in”, jubelt Nagtzaam wanneer we contact met hem leggen over de goede seizoensstart van BLC. “Of de ‘rotte appels’ vertrokken zijn? Dat wil ik niet meteen zeggen. Maar met het team wat we nu hebben, heeft iedereen het gevoel dat we ook dingen voor elkaar willen doen en elkaars fouten willen herstellen. Dat draagt ook bij een een betere sfeer natuurlijk.”

Afgelopen weekend won BLC, dankzij twee goals van Nagtzaam en Luc Pelleboer, ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen (3-4 bij Vuren). Dinsdagavond was de club van Zuid in een vriendschappelijk duel nog te sterk voor FC Engelen (2-3). “Een wedstrijd als zaterdag hadden we vorig jaar nooit gewonnen. De strijdlust bleef erin zitten tot het laatste fluitsignaal. Mooi ook dat we gisteren van m’n oude cluppie wonnen. Daar ben je toch altijd extra gemotiveerd tegen. En dan is het leuk om de winnende te maken.”

Geen nieuwe mensen
Individueel was BLC afgelopen seizoen net zo goed als dit jaar, denkt de rappe buitenspeler. “Alleen toen waren er een hoop nieuwelingen, waaronder ikzelf. Dat was voor iedereen wennen. En door de wisselende opstellingen kwam er niet een echt team te staan. Nu is dat wel het geval. Er zijn geen nieuwe mensen van buitenaf gekomen. Wel twee goede jeugdspelers en Tommy (van Helmond, red.) uit een lager elftal. We hebben nu een veel jongere ploeg. Degenen die de gemiddelde leeftijd omhoog haalden, zijn gestopt of vertrokken.”

Vorig jaar streed BLC nog tegen degradatie, maar nu legt Nagtzaam de lat een heel stuk hoger. “Ik denk dat onze doelstelling is om bovenin mee te doen. Met het team van dit jaar hebben we een leuk vooruitzicht. Het voelt gewoon goed. Hopelijk kunnen we er iets moois van maken dit seizoen.”

Foto: Gijs van Tuijl
Dit bericht is geplaatst in BLC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie