Aguado: ‘TGG mist nog teveel spelers’

DEN BOSCH – Hoewel het nog niet helemaal is zoals het zou moeten zijn en de eerste twee competitiewedstrijden nog maar een puntje opleverden, kijkt Ricardo Aguado niet ontevreden terug op de competitiestart van TGG. De 34-jarige hoofdtrainer moet nog teveel spelers missen, maar ziet zeker perspectief voor de rest van het seizoen.

Tijdens de voorbereiding speelde het eerste elftal van The Goal Getters veel wedstrijden met een grote groep. “We hebben veel gewisseld en goed rekening gehouden met persoonlijke fysieke gesteldheid. Er gingen ook nog jongens tussendoor op vakantie. Daardoor zitten we eigenlijk nog steeds in een opbouwfase”, aldus Aguado.

De competitie begon met een gelijkspel tegen Trinitas. “Tegen een goede tegenstander hebben we het prima gedaan. Jammer dat we een 2-0 voorsprong weggaven, maar Trinitas heeft een leuk ploegje.” Afgelopen zondag was er de nederlaag tegen stadsgenoot CHC. “Op dit moment zijn die nog een maatje te groot, maar we hebben ze toch goed tegenstand kunnen bieden. Omdat we op zoek moesten naar de gelijkmaker, verloren we uiteindelijk geflatteerd met 4-1. Als CHC de ruimte krijgt, zie je wel wat voor kwaliteit ze hebben.”

Lastig begin
De TGG-selectie moet conditioneel nog 20 tot 30 procent kunnen groeien, denkt Aguado: “En onze groep afwezigen is te groot om aan vastigheden en patronen te werken. We missen Leon van Gulik, Omar Kaddouri, Taoufik Garmat, Bilal Alla, Ricardo Kazanci, Henri den Teuling, Marijn Kuypers, Bas van Zeelst en Wesley Tink. Vanwege blessures, schorsingen en vakanties. Gelukkig is het, op Bas na, allemaal niet langdurig. Maar het is zo wel een lastig begin van het seizoen.”

Hoewel de trainer – als bovenstaande lijstje een stuk korter is geworden – misschien wel teveel keus heeft, is hij blij met zijn spelersgroep. “Alleen Ricardo, Leon, Omar, Walid (Johri, red.) en Badre (Hamdaoui, red.) zijn teruggekeerd of nieuw, alle overige spelers waren er vorig seizoen ook al bij. Toch hebben we nog veel werk te verrichten, maar we houden vertrouwen. Het seizoen is nog lang. Zondag gaan we weer vol voor de drie punten. We hebben voldoende kwaliteit om DSC te verslaan.”

Foto: Gerald van Zanten
Dit bericht is geplaatst in TGG. Bookmark de permalink.

Geef een reactie