Wedstrijd van de Week: CHC – FC Engelen

DEN BOSCH/ENGELEN – Onze uitgelichte wedstrijd van de week gaat tussen de twee meest westelijk gelegen clubs van de gemeente ’s-Hertogenbosch: CHC en FC Engelen. Beide verenigingen worden gezien als een van de kandidaten voor de titel en willen doorstoten naar de 2e klasse. Komende zondag dus een mooie test voor deze ambitieuze clubs.

De start van de competitie.
CHC gaat op dezelfde voet verder waar het vorig seizoen mee eindigde; winnen en koploper zijn. In de 3e klasse C is de ploeg van trainer Fatah Hadouir de enige die na twee duels nog de honderd procent score heeft. RKDVC en TGG werden redelijk simpel opzij gezet met 5-1 en 4-1. FC Engelen begon met een valse start (3-2 nederla2ag tegen Zwaluw VFC), maar maakte die zeperd vorige week ongedaan met een 3-0 zege op DSC.

Gaat CHC weer een promotieperiode in?
Na een aantal magere jaren lijkt er opnieuw een mooie tijd te komen voor de club van ‘West’. CHC promoveerde tussen 2004 en 2006 al eens van de 4e naar de 2e klasse en ook in de seizoenen 2011-2012 en 2012-2013 werden twee achtereenvolgende kampioenschappen gevierd. De andere kant van de medaille was dat het ook vaak in kort tijdsbestek weer terug was in de 4e klasse. CHC wordt door veel mensen beschouwd als titelkandidaat nummer 1. Na de titel van vorig jaar wordt er veel verwacht en de huidige koppositie bevestigt wel weer de ambities.

De al vrij sterke ploeg werd afgelopen zomer nog maar een versterkt. De bekendste nieuweling is natuurlijk Anouar Hadouir, maar verder kwamen ook mensen als Martien de Bekker, Glenn Kusters, Anwar Lafhailat en Theo Beekmans (die ooit twee seizoenen voor FC Engelen speelde) naar CHC.

FC Engelen doet het goed als derdeklasser.
De laatste jaren heeft het ooit zo kleine FC Engelen een enorme groei gemaakt. Meer leden, het niveau van de jeugd is omhoog gegaan en ook in de resultaten is dat te zien. De twee seizoenen tot nu toe in de 3e klasse leverden steeds de eerste periodetitel op en dus kansen op een niveau hoger. Tot promotie kwam het nog niet, maar de jonge ploeg van nieuwe trainer Anthony Lurling zal op termijn wel willen doorstoten naar de 2e klasse. Emplina zal men daarbij ongetwijfeld als voorbeeld zien.

Engelen heeft z’n kern van vorig seizoen grotendeels intact kunnen houden. Het zag alleen Lurling (die ooit z’n carrière begon bij Hertogstad, een van de voorlopers van CHC) van speler trainer worden, Walid Johri ging naar TGG en doelman Recep Uluman naar Real Lunet. De bekendste nieuweling is Sherif Bousselham, die deze zomer kwam van Wilhelmina. Daarnaast kwam van Leones Niels van den Hoek en bij RKDVC werd Osman Bostanci opgehaald.

Wat kunnen we van deze wedstrijd verwachten?
CHC zal duidelijk de favoriet zijn. Het is vooral de ervaring bij de promovendus tegen de jeugd van FC Engelen. Toch zullen de bezoekers er voor willen zorgen dat ze CHC de eerste nederlaag sinds 28 competitieduels toebrengen. Maandag, in ons weekendoverzicht, blikken we zeker even terug op deze ontmoeting.

Historie
In de afgelopen tien jaar, de periode die wij normaliter aanhouden, stonden beide teams niet in officieel verband tegenover elkaar. De laatste keer dat ze elkaar in de competitie troffen was op 28 september 2003. CHC won toen, op de Schutskamp, met 5-0. Onder de doelpuntenmakers voldoende bekende namen uit het vroegere Bossche voetbalwereldje: Wilco van Houtum, Johan Kerssens, Ronald Vrolijk, Mischa Stuiver en Alex Beks. CHC werd destijds overigens ongeslagen kampioen in de 4e klasse.

Dit bericht is geplaatst in CHC, FC Engelen, Wedstrijd van de Week. Bookmark de permalink.

Geef een reactie