Weekendoverzicht: al vroege problemen

DEN BOSCH – In ons wekelijkse weekendoverzicht dit keer onder meer aandacht voor het ‘nieuwe’ BVV dat al vroeg in de problemen zit, Helvoirt dat alweer niet in actie kwam en het verrassend ruim bij de hekkensluiter verliezende Maliskamp. In een notendop nemen wij u als bezoeker graag even mee door de afgelopen speelronde.

Opnieuw was het een zondag met bijna de hele dag regen. Toch gingen ook dit keer bijna alle wedstrijden door. Bijna, want drie duels werden afgelast. Opvallend is dat Helvoirt wederom niet voetbalde. De thuiswedstrijd van de tweedeklasser tegen Prinses Irene (van Erik Meulendijk) ging niet door vanwege de staat van het natuurgrashoofdveld in Helvoirt. Hierdoor kwam de ploeg van al voor de tweede week op rij niet in actie in eigen huis. De club beschikt sinds enkele jaren wel over een kunstgrasveld, maar wijkt hier niet naar uit. Ook Nieuwkuijk tegen DVG (3C) en VCB – Boxtel (4F) vonden geen doorgang.

Wel werd er gevoetbald in Oisterwijk, waar het vernieuwde BVV (3C) tegen Trinitas z’n derde nederlaag op rij leed. Het werd 3-1, na een 3-0 ruststand, en daarmee zijn de Bosschenaren nog puntloos. De verwachtingen waren dan niet al te hoog gespannen, maar deze competitiestart was misschien toch ook niet verwacht. TGG is, met 1 punt uit 3 duels, eveneens niet best gestart in de 3e klasse C, waar alle clubs al puntenverlies leden.

Verrassende uitslag
In de 4e klasse E was er een verrassende uitslag. Koploper Maliskamp kreeg een behoorlijke tik en ging met 5-2 onderuit tegen hekkensluiter Ulysses. De wedstrijd lag ook nog 20 minuten stil vanwege een blessure van een speler van de thuisploeg. Nulandia (4F) en Hedel (5C) behouden de maximale score na zeges op respectievelijk OSC’45 (3-0) en HRC’14 (2-1). Schijndel is in de 3e klasse D juist nog puntloos na de 3-1 nederlaag in Den Dungen. SCG’18 en Avanti’31 deelden in die klasse de punten: 1-1.

Emplina had de kans om voor het eerst in de historie koploper in de 2e klasse H te worden. Medekoploper Vianen Vooruit was echter met 0-3 te sterk, waarmee de eerste nederlaag voor Emplina een feit is. In diezelfde klasse wist EVVC juist z’n eerste zege te noteren. Het werd 2-3 bij Volharding.

Ruim onderuit
Dan nog even de wedstrijden van eerder in het weekend. Op zaterdag kan Nivo Sparta z’n draai in de 1e klasse nog niet helemaal vinden. Opnieuw ging de club uit Zaltbommel in eigen huis ruim onderuit (1-5 tegen Sliedrecht). BLC (3D) heeft nog altijd een honderd procent score, na een nipte 1-0 zege op MVV’58.

FC Den Bosch lijkt in de Keuken Kampioen Divisie de weg naar boven te hebben ingeslagen. De derby tegen TOP Oss werd vrijdagavond overtuigend met 4-0 gewonnen en in de laatste 3 duels werden 7 punten behaald. In de zaal werd er, voor wat betreft de regioclubs, alleen gewonnen door FCK/De Hommel: 3-2 tegen ZVV Volendam.

Eerste puntenverlies
De wedstrijd van de week was CHC – FC Engelen. De Concordia Hertogstad Combinatie moest dan toch z’n eerste punten inleveren. Het werd 1-1. Een eigen doelpunt van Engelen-doelman Samet Uluman bracht CHC nog wel op 1-0, maar Luca Schier bracht de bezoekers in de slotfase op gelijke hoogte. CHC eindigde het duel nog met tien man na een rode kaart van Galid Cherrou.

Volgende week zijn de meest interessante wedstrijden: EVVC – Helvoirt, Vlijmense Boys – CHC, Avanti’31 – BMC, Maliskamp – Jan van Arckel en Boxtel – Essche Boys.

Foto: Joep von Berg
Dit bericht is geplaatst in Weekendoverzicht. Bookmark de permalink.

Geef een reactie