Kevin van Emmerik (31) al jong hoofdtrainer

DEN DUNGEN – Dit seizoen debuteert Kevin van Emmerik als hoofdtrainer in het regionale voetbalwereldje. De pas 31-jarige oefenmeester doet het vooralsnog alleraardigst met Den Dungen. De promovendus is in de competitie nog steeds ongeslagen en de huidige nummer 4 van de 3e klasse D. Een goed moment om de Dungenaar een aantal vragen voor te leggen.

Hoe bevalt het als hoofdtrainer?
“Natuurlijk was het in het beginnen even wennen om voor een eerste elftal te staan. Er wordt meer van je verwacht en er komt meer bij kijken. We hebben een selectie van 52 spelers en 16 stafleden. Met iedereen probeer je rekening te houden en dat kost in het begin veel tijd. Maar nu we een tijdje bezig zijn en de hectiek van de voorbereiding achter de rug is, loopt het lekker. Gelukkig heb ik ook goede stafleden om me heen. Samen met mijn broer Wesley (assistent, red.) voor de groep staan geeft toch iets extra’s.”

Hoe ben je eigenlijk hoofdtrainer geworden?
“Op jonge leeftijd kreeg ik al te horen dat ik niet meer mocht voetballen vanwege knieproblemen. Daar baalde ik flink van en ik was ook wel even klaar met voetbal. Tot het moment dat Den Dungen een trainer voor het derde elftal zocht. Ik had geen ervaring en was pas 23, maar het derde werd net bij de selectie getrokken en veel vrienden kwamen er te spelen. Dat leek me dus wel wat, een beetje training geven gecombineerd met gezelligheid. Vanaf toen vond ik het ‘trainer zijn’ steeds interessanter worden. Toen bleek dat de trainer van 2 ging stoppen, voelde ik wel de ambitie om die taak over te nemen. Gelukkig kreeg ik die kans van de club en zo heb ik zes jaar Den Dungen 2 getraind. Ondertussen volgde ik de trainerscursus UEFA C (voorheen TC3, red.) en vorig jaar UEFA B (TC2, red.). Ik moest een stage-elftal bij een andere club zoeken en kwam uit bij RKDVC, waar John Meijs – destijds docent bij UEFA C – trainer was. Daar heb ik vorig seizoen veel meegemaakt en ook heel veel kunnen leren. Nadat bekend werd dat het hoofdtrainerschap vrijkwam bij Den Dungen heb ik niet lang getwijfeld en gesolliciteerd.”

Blij dat je in de 3e klasse mag starten?
“Ja, daar zijn we heel blij mee. Voor Den Dungen blijft het altijd de doelstelling om daarin te mogen spelen. Na een goed seizoen in de 4e klasse is het Ben Hoek en die jongens gelukkig gelukt om te promoveren. Ik denk dat het ook wat minder druk op de groep geeft. Zit je in die 4e klasse, dan verwacht men dat je om de prijzen meedoet. Nu voelt het toch allemaal wat vrijer.”

Blij met de ‘dorpse’ 3e klasse of had je liever de Bossche gezien?
“Het maakt mij niet zo veel uit. Zolang we de derby’s met SCG’18 en BMC maar weer konden spelen, vond ik het prima. Uiteindelijk hebben we er nu Schijndel en Avanti ook nog eens bij gekregen. Als speler is het altijd mooi om zulke wedstrijden te mogen spelen. Extra publiek, een feestje in de kantine, het geeft altijd een extra beleving. Vorig jaar maakte ik het als trainer mee bij RKDVC, tijdens de derby’s van de Langstraat. Geweldige sfeer en spelers tot op het bot gemotiveerd, da’s toch heerlijk? Over de sterkte van de andere clubs kunnen we nog niet veel zeggen. Gelukkig leert de ervaring van drie jaar geleden ons dat bij die onbekendere clubs de sfeer en ontvangst ook altijd goed is.”

Hebben jullie daarin iets te zoeken?
“Zoveel mogelijk punten, daar zijn we naar op zoek. Of we nou in 3e of 4e klasse staan, we willen zo vaak mogelijk winnen. Maar natuurlijk zijn we reëel en is het doel om in deze 3e klasse te blijven. Ik verwacht wel dat dat moet lukken. We hebben een goeie mix van jonge talenten en ervaring. Vooral in de breedte zijn we erg sterk. We missen nu al drie wedstrijden op rij kwalitatief hele goede spelers, maar dat wordt elke keer weer opgevangen door andere jongens. We hebben nog geen wedstrijd verloren en worden steeds sterker. Dus die zoektocht naar punten dat komt wel goed!”

Foto: Rowie Fotografie
Dit bericht is geplaatst in Den Dungen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie