Er is werk aan de winkel op De Saren

DEN BOSCH – Hoewel de verwachtingen binnen de eigen club – en eigenlijk in de hele regio – hooggespannen waren, valt de seizoensstart van Wilhelmina flink tegen. “Het kwartje moet op tijd gaan vallen”, waarschuwt Jordey van Ham. De aanvoerder is een van de weinige spelers in de selectie met de nodige ervaring. “Inzet en beleving is ook belangrijk.”

Dit seizoen zou Wilhelmina volgens velen een van de titelkandidaten (zo niet dé favoriet) zijn van de 4e klasse F. De club hield het gros van de selectie bij elkaar en versterkte het eerste elftal met een aantal, voornamelijk terugkerende, talenten. Vooralsnog blijkt er echter weinig van de aspiraties terecht te komen. De eerste competitiewedstrijd werd nog wel gewonnen van HHC’09 (4-2), maar daarna volgden een dikke nederlaag tegen Nulandia (4-0) en een schamel gelijkspel (1-1) tegen Elshout.

“Het is nog niet best”, geeft Van Ham direct toe. “Wat er mis is? We hebben een hele jonge ploeg, waarbij nog niet altijd het besef is dat er meer nodig is dan alleen maar goed voetbal. Je hebt meer nodig dan enkel goede voetballers om kampioen te worden. Zeker in de 4e klasse. Er is werk aan de winkel op De Saren, absoluut.”

Winst maken
Voetbaltechnisch moet Wilhelmina nagenoeg alle tegenstanders de baas kunnen zijn. Fysiek en mentaal blijkt er echter nog wel wat winst te maken. “Ja, er is inderdaad meteen duidelijk geworden hoe ze ons kunnen pakken. Maar als wij scherp zijn en zelf het besef hebben dat inzet en beleving ook een grote factor zijn, dan kan iedereen het door hebben, maar stoppen ze ons niet zomaar af.”

Van Ham laat zich niet zomaar aan de kant duwen. Op de vraag of het nog goed komt, reageert hij strijdbaar: “Daar ga ik wel vanuit. Maar het kwartje moet wel op tijd gaan vallen binnen de groep. Als wij dit seizoen niet promoveren, hebben we gefaald. We gaan voor het kampioenschap en anders minimaal een periode.”

Dit bericht is geplaatst in Wilhelmina. Bookmark de permalink.

Geef een reactie