‘Kruisstraat maakt soms wat domme foutjes’

ROSMALEN – Hoewel ze er bij de Kruisstraat sterker op denken te zijn geworden, is dat aan de resultaten nog niet direct af te lezen. Drie keer verloor de ploeg van debuterend hoofdtrainer Ramon van Rixtel al in de competitie, maar dat was volgens Jorden Huiskes niet nodig geweest. “We maken soms wat domme foutjes en mogen wel wat volwassener worden.”

Met jongens als Dennis Vorstenbosch, Tom Hendriks, Lars Bonel, Lars van Dijk en Max van Hemmen beschikt RKKSV over een goed team, zo vertelt Huiskes. “Jan van Balsfoort, die wegens een blessure van Erik Veldman in de basis is gekomen, staat ook echt goed te keepen. En Jimmy Hoogenbosch is er ook nog bij gekomen. Het scoren gaat ons alleen wat moeilijk af. We maakten er tot nu toe iedere wedstrijd eentje. We komen vaak snel op een 1-0 achterstand en dan wel steeds terug tot 1-1, maar weten daarna niet door te drukken. Daar missen we nog een beetje volwassenheid in.”

RKKSV verloor de seizoensopening terecht met 1-3 van titelkandidaat Nulandia. Daarna ging het echter twee keer onderuit terwijl dat totaal niet had gehoeven, vindt de middenvelder: “Tegen Boskant werd het dan wel 1-5, maar dat was geflatteerd. We waren niks de mindere. En van VOW (1-3) hadden we ook zeker niet hoeven te verliezen. Het zit ons nog niet echt mee, zeg maar. Maar dat komt later dit seizoen wel goed, verwacht ik.”

Tribune
Zondag wacht voor de club uit de Kruisstraat de thuiswedstrijd tegen WEC. Huiskes en teamgenoten gaan op jacht naar de eerste punten in de 4e klasse F. “Laten we hopen dat we die kunnen binnenhalen. Het zou een mooi moment zijn. Zeker omdat de nieuwe tribune, die onlangs is gebouwd naast ons hoofdveld, wordt geopend. Hij wordt vernoemd naar de recent overleden clubman Cor van der Doelen.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie