Elf vragen aan… Carlo Aronds

ENGELEN – Nadat Roel Meens en Anthony Lurling een stapje terug deden, behoort Carlo Aronds – met zijn 29 lentes – plotseling tot de alleroudsten in het elftal van FC Engelen. De centrale verdediger uit Den Bosch wil fit blijven, promoveren en dat Osman Bostanci morgen drie keer scoort tegen zijn oude club, zo vertelt hij in onze ‘Elf vragen aan…’.

Naam: Carlo Aronds.
Geboren: 15 februari 1990 in ’s-Hertogenbosch.
Club(s): De gehele jeugd doorlopen bij Emplina. Op het moment van overstappen richting de senioren begon ik het plezier in voetbal te missen en heb ik besloten om het wat rustiger aan te doen in een vriendenteam bij Wilhelmina. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat ik toch niet zonder selectievoetbal kon en heb ik de draad weer opgepakt bij Hedel. Momenteel ben ik bezig aan mijn vierde seizoen bij FC Engelen.
Positie: Centrale verdediger.
Dagelijks leven: Ik woon samen met mijn vriendin Ingrid en ons zoontje Vinz (10 maanden) in Engelen, ben werkzaam als Product Manager bij Amacom en spendeer mijn vrije tijd graag aan mijn gezinnetje/familie, een hapje eten – inclusief borrelen – met vrienden en natuurlijk voetballen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punten zijn mijn motivatie en duelkracht. Mijn zwakste punten zijn toch wel mijn linkerbeen en (ondanks mijn lengte) aanvallend koppen.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras, mits in goede staat. Anders toch wel kunstgras. De schaafwonden na een sliding op kunstgras blijven vervelend. Daarentegen kan er op kunstgras zo goed als altijd getraind/gespeeld worden. Bij FC Engelen hebben we sinds dit seizoen nieuw kunstgras op het hoofdveld, waarop we ons beoogde positiespel prima kunnen uitoefenen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwarte Adidasjes.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue in de omgeving vind ik dat van FC Engelen. Het paars-wit is toch een niet veel voorkomende kleurencombinatie bij ons in de regio, wat het voor mij wel bijzonder maakt. Daarnaast blijft het thuisshirt van Ajax natuurlijk ook altijd top. Het mooiste sportpark voor mij is dat van SCG’18. Voornamelijk vanwege de mooie ligging en de gezellige kantine.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap met FC Engelen in de 4e klasse. Op overtuigende wijze, met meer dan 100 goals voor, kampioen worden in mijn eerste seizoen bij de club was echt heerlijk. Nog mooier maakt het dat ons tweede hetzelfde seizoen ook kampioen werd. Extra groot feest dus op de club.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Gelukkig heb ik nog nooit een degradatie meegemaakt. Al wel enkele keren mogen proberen te promoveren via de nacompetitie maar dat is tot op heden nog nooit gelukt. Ondanks dat het hele leuke wedstrijden zijn om te spelen is het toch een flinke tegenvaller als je na een jaar hard werken dicht bij promotie bent, maar het uiteindelijk net niet lukt. Mijn grootste blunder is het proberen uit te kappen van een spits, achter mijn standbeen langs, in een oefenwedstrijd. Dat ging helemaal verkeerd waardoor de spits de bal makkelijk kon afpakken en uiteindelijk scoorde. Dit krijg ik nog vaak te horen, voornamelijk van de inmiddels gestopte Roel Meens. Vanaf dat moment geen gekke trucjes meer voor mij achterin.
 7. Opvallendste teamgenoot: Twan Passon! Wat een dwaas is die gast. Maar wel een op een leuke manier. Is ie zijn konthaar niet aan het harsen, dan is ie wel ‘creatieve interviews’ aan het geven aan 073voetbal. Daarnaast kan ie ook wel een aardig balletje trappen binnen de lijnen.
 8. Voetbalhumor: Alle slappe klets en sterke verhalen in de kleedkamer zijn echt genieten. Daarnaast zijn de DJ skills van Mo-rijn toch ook wel echt een lachertje.
 9. Wat wil je nog bereiken: Promoveren met FC Engelen naar de 2e klasse lijkt me geweldig. We hebben een jong team, maar met veel talent, dus ik ben benieuwd hoe we onszelf staande kunnen houden in een klasse hoger. Daarvoor is het wel van belang dat we eerst een stabiel jaar draaien in de 3e klasse. De afgelopen twee seizoenen hebben we telkens (na de winterstop) een slechte reeks wedstrijden gespeeld en daardoor veel punten verloren. Op persoonlijk vlak hoop ik vooral fit te blijven.
 10. Beste speler uit de regio: Met onder andere Anthony Lurling, Paul Beekmans, Frank van der Struijk en Justin Tahapary zijn er best wat oud-profs actief geweest in de 3e klasse. Daarnaast is Anouar Hadouir sinds dit seizoen bij CHC gaan spelen. Toch wel leuk en bijzonder om met of tegen dat soort gasten te voetballen.
 11. Opvallendste regioclub: Opvallend is het misschien niet, maar CHC heeft wel heel veel kwaliteit, dus daar verwacht ik wel veel van dit seizoen.
  Zelf hebben we een wisselvallige start, met 4 punten uit 3 wedstrijden. Al zegt dat nog niet heel veel, zo vroeg in de competitie. Dit weekend spelen we thuis tegen RKDVC. Een taaie tegenstander. Maar als Osman (Bostanci, red.) nou eens even drie keer scoort tegen oude club, dan verwacht ik wel dat de punten in Engelen blijven.
Foto’s: Gerald van Zanten
Dit bericht is geplaatst in Elf vragen aan, FC Engelen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie