Elf vragen aan… Remco Schellekens

BOXTEL – Voorlopig moet ODC het even doen zonder de doelpunten van Remco Schellekens. De 30-jarige spits werd vorige week geopereerd aan zijn meniscus en is daar opvallend vrolijk onder. “Want nu kan ik tenminste nog paar jaartjes door”, luidt zijn logische verklaring. Hij had deze week alle tijd voor het beantwoorden van ons vragenlijstje.

Naam: Remco Schellekens.
Geboren: 24 januari 1989 in Boxtel.
Club(s): Dit wordt mijn achtste jaar in het 1e bij ODC. Daarvoor heb ik vier jaar bij LSV in het 1e gespeel en  het seizoen daarvoor een jaartje bij RKSV Boxtel. Voorheen heel de jeugd bij ODC, waar ik na een jaar selectie – voornamelijk het tweede – weg ben gegaan. Naar Boxtel dus.
Positie: Spits. Verder kun je mij ook nergens anders voor gebruiken eigenlijk.
Dagelijks leven: Ik woon al heel m’n leven in Boxtel, sinds negen jaar samen met m’n vriendin en tegenwoordig hebben we samen een zoontje van bijna 1. Ik ben schilder bij een bedrijf uit Eindhoven.

  1. Sterkste/zwakste punt: Normaal gesproken scoor ik vrij makkelijk en ik ben nooit egoïstisch. Als iemand anders er beter voor staat, moet je hem geven.
  2. Kunst- of natuurgras: Het liefst natuurgras, alleen hebben ze bijna nergens een fatsoenlijk veld liggen. Dat hebben we bij ons helaas ook nooit gehad. Wij spelen nu dan ook gelukkig op kunstgras.
  3. Kleur voetbalschoenen: Ik heb eigenlijk altijd gewoon zwart. Ik ben niet van die felle kleurtjes.
  4. Mooiste tenue en sportpark: Ons hoofdterrein vind ik eigenlijk nog steeds wel het mooist. En een tenue vind ik er niet echt uitspringen. Een shirt is een shirt.
  5. Mooiste voetbalmoment: Toch wel de dag dat we promoveerden met zowel het 1e als het 2e elftal, op dezelfde dag!
  6. Dieptepunt/grootste blunder: De degradatie van twee jaar later. Weer terug naar de 3e klasse.
  7. Opvallendste teamgenoot: Joep van der Meijden. Als die in vorm is, is die wel de beste speler bij ons. Het allermooiste aan hem vind ik wel dat ie helemaal dol kan worden als het niet loopt zoals ie wil. Zelfs op de training!
  8. Voetbalhumor: Een paar jaar geleden speelden we uit bij PSV amateurs. Daar aangekomen waren we de tas met shirtjes vergeten. Daardoor moest onze aanvoerder Roel van Lokven – een echte Ajacied – toch echt een geleend PSV-shirt aan. Dat vergeet ik echt niet meer.
  9. Wat wil je nog bereiken: Ik hoop nog een paar jaar mee te kunnen met het eerste. Zo niet, dan wel bij het tweede. Maar in ieder geval nog een paar jaar lekker voetballen in de selectie.
  10. Beste speler uit de regio: Vorig jaar die linksbuiten van BVV. Hamria ofzo heette die (Imad, red.). Mooie speler om te zien, heeft een aardige actie in huis. 
  11. Opvallendste regioclub: CHC is toch wel flink opgeklommen de laatste jaren. En ze zijn dit jaar ook goed gestart. Die gaan meedoen voor het kampioenschap.
    Wij zijn zelf weer slecht gestart. Na een overwinning volgden drie verliespartijen, dus het is te hopen dat we weer wat kunnen stijgen op de ranglijst. Of RKDVC te pakken is zondag? Ja, we kunnen iedereen pakken! Alleen kunnen wij ook echt van iedereen verliezen. Met ons weet je het nooit.
Foto’s: sportfotobrabant.nl / boxteldigitaal.nl

Geef een reactie