Eén uit zeven; BVV gaat voor lijfsbehoud

DEN BOSCH – Hij wist waar hij aan begon, maar toch zal Peter Burg zich ongetwijfeld af en toe achter de oren krabben. De nieuwe trainer moet met BVV het hoofd boven water zien te houden, terwijl hij de zwembandjes in heeft moeten leveren. Eén puntje uit de eerste zeven wedstrijden is de schamele opbrengst vooralsnog.

Zondag was er al de zesde competitienederlaag van het seizoen. FC Engelen was met 1-4 te sterk. De start van het ‘nieuwe’ BVV verliep met vallen en opstaan, vertelt Burg, die op de foto poseert met nieuwe aanvaller Johnny de Nies: “Als je naar de punten kijkt, valt het nog niet echt mee. Maar we hadden er wel een paar meer kunnen hebben. We waren bijvoorbeeld net zo goed als koploper CHC, maar we verloren wel met 4-1 van ze.”

Burg en de beleidsbepalers van BVV moesten afgelopen zomer flink shoppen om een selectie bij elkaar te krijgen. “We hebben een heel nieuw eerste én tweede elftal moeten formeren. Jammer dat we vaak met blessures te maken krijgen, waardoor je telkens weer een stapje terug moet maken in de ontwikkeling van het team. Maar op zich zijn we aardig onderweg om er een leuk elftal te van te maken. En een mooie selectie, want we hebben elkaar hard nodig om goede resultaten te boeken.”

Steeds beter
Het elftal groeit steeds meer naar elkaar toe, ziet de 44-jarige Bosschenaar: “Als we dadelijk blessurevrij zijn, kunnen we met een basiselftal gaan starten waarvan ik overtuigd ben dat we daarmee steeds beter gaan spelen. We moeten nog naar elkaar toe groeien, maken op dit moment fouten die telkens meteen afgestraft worden en ook nog eens beslissend zijn in het scoreverloop.

De doelstelling op sportpark De Vliert is simpel en logischerwijs niet al te hoog ingezet voor deze jaargang. “Derdeklasser blijven”, kopt Burg in. “We gaan voor lijfsbehoud. Van welke clubs ik denk dat we ze onder ons kunnen houden? Dat weet ik nog niet, we zijn pas zeven wedstrijden onderweg. We moeten wedstrijd voor wedstrijd kijken en hopelijk gaan we groeien als ploeg. Daarbij zijn we wel afhankelijk voor schorsingen en blessures. Maar als we daar mee in aanraking komen, zullen andere spelers op moeten staan.”

Geef een reactie