Weekendoverzicht: omhaal keeper afgekeurd

DEN BOSCH – We hebben weer een speelronde achter de rug en inmiddels is duidelijk dat CHC en FC Engelen op pole position liggen voor de periodetitel van de 3e klasse C. Verder zag Den Dungen een doelpunt van de keeper door het laatste fluitsignaal worden afgekeurd en bracht Nulandia concurrent Avesteyn het eerste (punt)verlies toe.

Het eerste voetbalweekend van november leverde weer enkele opmerkelijke feitjes op. Te beginnen in Den Dungen (3D), waar koploper RKPVV met 0-1 won. Als de scheidsrechter twee seconden langer had gewacht, had Den Dungen-doelman Friso de Kroon zich echter tot held kunnen kronen met de gelijkmaker. Zijn omhaal viel vlak na het eindsignaal binnen, waardoor RKPVV met 0-1 won en daarmee ook de periode pakte.

https://twitter.com/073voetbal/status/1191096299770265600

Ook de periodestrijd in 3C nadert z’n ontknoping. Met 14 punten hebben CHC en FC Engelen de beste papieren, maar ook Nieuwkuijk en DVG (evenveel verliespunten) zouden zomaar met de prijs vandoor kunnen gaan. Zwaluw VFC, Vlijmense Boys en Haarsteeg kunnen ook nog de periode pakken.

CHC en FC Engelen hadden geen kind aan respectievelijk DSC (5-0) en BVV (4-1). Zwaluw won makkelijk van TGG (0-4), Vlijmen won bij Trinitas met 0-1, terwijl Nieuwkuijk en Haarsteeg elkaar op 1-1 hielden. Volgende week is het Baardwijk tegen CHC, FC Engelen ontvangt Trinitas, Haarsteeg – Zwaluw VFC, Vlijmense Boys – ODC en DVG – TGG. Op 17 november halen Nieuwkuijk en DVG nog hun onderlinge duel in.

Weer eens gewonnen
In de 2e klasse H is het Helvoirt gelukt de eerste zege van het seizoen te boeken. Tegen SVSSS, wat voor hen ook een heuse derby is, werd er meteen met 3-0 gewonnen. Ook was er een zege van het gehavende Real Lunet. Tegen DAW Schaijk werd het 3-2. Het was voor het eerst in vijf wedstrijden dat de Vughtenaren weer eens wonnen.

In 4F zette Nulandia een goede stap richting de eerste periodetitel en een mogelijk kampioenschap. Op bezoek in Dinther werd titelconcurrent Avesteyn, dat nog zonder puntenverlies was, met 0-1 verslagen. Nulandia kan volgende week, thuis tegen WEC, met een zege de periodetitel veiligstellen.

De enige derby in de 5e klasse die onze interesse heeft is RKVSC – Hedel. De groen-zwarten kenden gisteren geen problemen in Velddriel en wonnen met 0-2.

Lek boven
In het zaterdagvoetbal lijkt Nivo Sparta het lek boven te hebben. Na de zege op Almkerk van vorige week, werd nu het eveneens laaggeplaatste Oranje Wit met 5-1 aan de kant gezet. BLC blijft ook maar winnen, dit keer met 1-2 bij Sparta’30. De ploeg van trainer John Huisman kan volgende week de periode winnen, wanneer het NOAD’32 (van Rob van Loon) verslaat en ONI niet verder komt dan een gelijkspel tegen Merlijn.

In de zaal waren er nipte uitzeges voor FCK/De Hommel (0-1 bij FC Marlene) en ZVS/Bodemflex (4-5 bij CFM/Transito). DZV/De Biggelaar verloor met 3-5 van Prinsland.

Geklommen
Onze wedstrijd van de week was OSC’45 tegen Wilhelmina. Net als vorig seizoen wonnen de bezoekers met 1-3 in Orthen. Pim Stoop zorgde voor de 0-1 ruststand, waarna Jasper Netten en Dennis van der Luyt er 0-3 van maakten. Olivier Souvereyns zorgde voor de eer van OSC’45. Wilhelmina is geklommen naar de vijfde plaats en heeft nog een duel tegoed. OSC is met de nederlaag naar de negende plek gezakt.

Volgende week niet zo heel veel streekderby’s, maar uiteraard toch weer een aantal interessante wedstrijden. Onze blik gaat onder meer uit naar Haarsteeg – Zwaluw VFC, BVV – Nieuwkuijk en Nulandia – WEC.

Geef een reactie