Opluchting Helvoirt bij eerste competitiezege

HELVOIRT – Helvoirt boekte zondag pas de eerste competitiezege van dit seizoen. “Die 3-0 zorgde voor veel opluchting”, aldus aanvoerder Roel Pullens. “Maar paniek of crisis, door het zo lang uitblijven van die eerste zege, is het hier nooit geweest. We verloren onze wedstrijden heel schlemielig. Dan kan de ommekeer natuurlijk niet uitblijven.”

Pullens (30) speelt al ruim twaalf jaar in het eerste elftal van Helvoirt. Hij maakte de opgang mee van een anonieme vierdeklasser tot een gerespecteerd en degelijk team in de 2e klasse, het niveau waar de dorpsclub inmiddels al weer zeven jaar met behoorlijk succes uitkomt. Maar dit seizoen kende Helvoirt een dramatische start van de competitie. Pas afgelopen zondag, in de derby tegen buurman SVSSS uit Udenhout, werd voor de eerste keer gewonnen. 3-0 stond er na afloop op het Helvoirtse scorebord. “Zo’n slechte start van de competitie had ik nog nooit meegemaakt. Dat was natuurlijk ook een behoorlijke tegenvaller bij alles en iedereen bij de club”, bekent Pullens. “Daarom was de opluchting en ontlading ook best groot toen we zondag voor de eerste keer wonnen.”

De slechte resultaten van de afgelopen tijd zorgden geen moment voor onrust bij spelers, trainer Henk van Hattum, het bestuur en de trouwe supporters van Helvoirt, zo benadrukt Pullens. “Paniek of crisis is het hier nooit geweest. We verloren onze wedstrijden steeds heel schlemielig en met maar een doelpunt verschil. We werden door geen enkele ploeg weggespeeld. Daardoor hield iedereen bij de club volop vertrouwen dat die ommekeer niet uit kon blijven. Gelukkig werd dat zondag ook uitbetaald met de eerste overwinning van het seizoen.”

Tierelier
De ervaren en fysiek sterke middenvelder heeft er alle vertrouwen in dat Helvoirt de komende tijd weer gaat stijgen op de ranglijst. “Onze doelstelling dit seizoen is eindigen in het linkerrijtje en meedoen voor een periodetitel. Daar gaan we nog steeds voor.” Pullens baseert zijn vertrouwen op het feit dat de selectie inmiddels helemaal blessurevrij is.  “Daarnaast draait ons tweede elftal momenteel als een tierelier. In dat team loopt heel veel talent, dus ik denk dat we schorsingen en blessures makkelijker op kunnen vangen dan de afgelopen seizoenen.”

Helvoirt gaat zondag op bezoek bij koploper Vianen Vooruit, dat bij winst de eerste periodetitel wint. “Dat wordt een zware wedstrijd, maar we gaan toch voor een goed resultaat. Want het is toch wel leuk om dat feestje voor hen te bederven”, besluit Pullens lachend.

Door: Kees van der Zandt  |  Foto: sportfotobrabant.nl
Dit bericht is geplaatst in Helvoirt. Bookmark de permalink.

Geef een reactie