Wedstrijd van de Week: Haarsteeg – Zwaluw

HAARSTEEG/VUGHT – Onze wedstrijd van de week is de wedstrijd tussen Haarsteeg en Zwaluw VFC. Twee clubs die vorig seizoen tot het laatste moment moesten knokken om derdeklasser te blijven. Deze jaargang is de start voor beiden voortvarend te noemen. Allebei hebben ze zelfs nog een klein kansje op de periodetitel.

Een goede start na teleurstellend seizoen. Dat geldt voor zowel Haarsteeg als Zwaluw. Maar zo was het vorig jaar bij Haarsteeg ook. Na 7 duels ging het toen zelfs aan kop, maar na de eerste periode stortte de club helemaal in. Het resultaat: nacompetitie om degradatie naar de 4e klasse te voorkomen. Via RKTVC, Bergeijk en WODAN redde Haarsteeg alsnog het vege lijf.

Ook voor Zwaluw VFC dreigde diezelfde nacompetitie, maar door 7 punten te pakken in de laatste 4 duels ontliep het dat gevreesde toetje. Inmiddels zijn we 7 wedstrijden onderweg in de nieuwe competitie en bezig Zwaluw momenteel de derde plaats, met 13 punten. Haarsteeg volgt op de zevende plek, met 2 punten minder.

Vertrokken spelers
Hoewel Haarsteeg topscorer Sebastiaan van Bakel naar FC Den Bosch (JO19) zag vertrekken, zag het ook iemand terugkeren. Namelijk doelman Aaron van Engelen, die via OJC Rosmalen, BVV en Nivo Sparta weer thuis kwam. Zwaluw nam deze zomer afscheid van Paul Beekmans, die zich full-time ging inzetten voor FC Den Bosch. Beekmans wordt niet gemist, wat heet: Zwaluw won 3 van z’n laatste 4 duels en scoorde hierin 12 keer, maar incasseerde ook 9 treffers. Bovendien kreeg het voor elkaar om in de eerste 5 wedstrijden van dit seizoen een rode kaart te pakken. Tegen CHC eindigden de Vughtenaren voor het eerst deze competitie met 11 spelers binnen de lijnen.

Wat kunnen we verwachten?
Liefhebbers van doelpuntrijke wedstrijden moet zeker bij deze wedstrijd zijn. Beide ploegen scoren vaak, maar incasseren ook veel. Haarsteeg heeft zelfs, ondanks de aardige klassering, een negatief doelsaldo. Getuige de historie tussen beide ploegen, zie hieronder, lijkt een wedstrijd met maar 1, 2 of helemaal geen goals uitgesloten. We mogen dus veel doelpunten verwachten.

Historie
In de afgelopen 10 jaar stonden beide teams 12 tegenover elkaar. Beiden wonnen 5 keer van elkaar en tweemaal werd het gelijk. En zoals gezegd; het zijn zowat altijd doelpuntrijke wedstrijden. De 12 duels samen leverden liefst 47 doelpunten op, wat gemiddeld bijna 4 doelpunten per match betekent.

Opvallend: Martin de Laat scoorde ooit twee keer voor Haarsteeg tégen Zwaluw en voor de Vughtse club scoorde hij tot nu toe áltijd als hij tegen Haarsteeg speelde. Ook good old Joost Aloserij, die inmiddels is gestopt, was voor Haarsteeg behoorlijk productief tegen Zwaluw VFC: zeven keer schoot hij raak.

2 september 2012, 2e klasse F
Haarsteeg – Zwaluw VFC  4-1
(Martin de Laat 2x, Bastijn Verschuren, Bart Schuur – Sam Nahumury)

18 april 2013, 2e klasse F
Zwaluw VFC – Haarsteeg  3-2
(Bart Dammers 2x, Jochem van Dinther – Freek van Eembergen 2x)

7 september 2014, 3e klasse C
Zwaluw VFC – Haarsteeg   2-2
(Rick de Windt, Mickey de Loos – Rick van de Grient, Tim Dijkshoorn)

26 april 2015, 3e klasse C
Haarsteeg – Zwaluw VFC   4-1
(Joost Aloserij, Roel van Korven, Lars Habraken, Joey Philipsen – Roberto Janssen)

27 september 2015, 3e klasse C
Zwaluw VFC – Haarsteeg  2-0
(Rick de Windt, Gilles van Oers)

28 maart 2016, 3e klasse C
Haarsteeg – Zwaluw VFC  2-0
(Joost Aloserij 2x)

4 december 2016, 3e klasse C
Zwaluw VFC – Haarsteeg  2-4
(Leroy van der Leest, Djelany Balm – Dave Treuren 2x, Mathieu Schellekens, Joost Aloserij)

7 mei 2017, 3e klasse C
Haarsteeg – Zwaluw VFC  4-3
(Joost Aloserij, Rick van de Griendt, Bjorn van de Wildenberg, Sebastian van Bakel – Steffan Moes, Gilles van Oers, Yannick van Herpen)

22 oktober 2017, 3e klasse C
Haarsteeg – Zwaluw VFC  1-5
(Joost Aloserij – Boaz Kuper 2x, Martin de Laat, Rick de Windt, Romario Syranamual)

25 maart 2018, 3e klasse C
Zwaluw VFC – Haarsteeg  5-2
(Martin de Laat 2x, Julius Emmanuel 2x, Rick de Windt – Maikel Kivits, Joost Aloserij)

25 november 2018, 3e klasse C
Haarsteeg – Zwaluw VFC  1-1
(Sebastiaan van Bakel – Martin de Laat)

12 mei 2019, 3e klasse C
Zwaluw VFC – Haarsteeg  5-0
(Martin de Laat 2x, Karim Kaaouass, Julius Emmanuel, Tommy Kreté)

Dit bericht is geplaatst in Haarsteeg, Wedstrijd van de Week, Zwaluw VFC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie