Weekendoverzicht: periodetitels en geslachte koploper

DEN BOSCH – In ons weekendoverzicht deze week aandacht voor het in vorm geraakte Helvoirt, dat de koploper in eigen huis vernederde met maar liefst 2-8, de eerste successen – middels periodekampioenschappen – voor CHC en Nulandia, een vreemde week voor OJC’er Jaouad Chraou en Martin de Laat die het wéér doet voor Zwaluw tegen Haarsteeg.

Het was de weekend van de eerste prijzen van het seizoen; de eerste periodetitels werden verdeeld. Drie regioploegen maakten een grote kans, maar BLC liet die kans in de zaterdag 3e klasse D onbenut, door met 2-1 te verliezen van NOAD’32. CHC pakte wél overtuigend de eerste periode in de 3e klasse C. Het won met 0-5 bij Baardwijk en daardoor was de 4-1 zege van FC Engelen op Trinitas van ondergeschikt belang. Hun opdracht was immers met 12 doelpunten verschil winnen om het CHC nog lastig te maken. Er was ook een feestje voor Nulandia, dat door de 3-1 zege op WEC de eerste periodetitel in de 4e klasse F pakte.

De meest opmerkelijke uitslag werd neergezet door Helvoirt (2H). Op bezoek bij koploper Vianen Vooruit, dat bij winst de periode had gepakt, won het met maar liefst 2-8. Verder verloren alle regioploegen in deze klasse. Emplina deed dat zelfs met 5-0 bij Olympia’18 en Real Lunet met 4-1 bij Venhorst. Wellicht dat de 2e klasse H net zo spannend gaat worden als de 3e klasse C. Het verschil tussen de nummers 1 en 14 is maar 9 punten.

Vreemde week
In de 3e klasse D hebben we zowaar weer een bekende ploeg in het linkerrijtje. Den Dungen won met 0-1 van Nijnsel en steeg hiermee naar de 5e plaats. Hoewel Excellent en Schijndel (die zondag nog hun duel moeten inhalen) nog langszij kunnen komen, doet Den Dungen het hoe dan ook beter dan de andere teams uit ons gebied. De gevreesde 12e, 13e en 14e plek worden bezet door SCG’18, Avanti’31 en BMC.

Voor Jaouad Chraou was het een vreemde week. Vorige week was de voormalig regiotopscorer nog de schlemiel van OJC Rosmalen door met een eigen doelpunt een nederlaag in te luiden. Maar afgelopen week werd hij vader van een dochter en gisteren scoorde hij wél in het goede doel. Hij bezorgde OJC daarmee, tegen Longa’30, een broodnodige 2-1 overwinning in de zondag hoofdklasse B.

Dan nog even naar de laagste klasse en het regionale zaalvoetbal. In de 5e klasse had Hedel nog een miniem kansje op het periodekampioenschap, maar koploper BZS blijft nog altijd foutloos en dus mocht de 6-1 zege op Ruwaard niet baten. In de zaal won FCK/De Hommel met 3-2 van Groene Ster Vlissingen, was er een 8-5 zege van ZVS/Bodemflex op ZVV Eindhoven en verloor DZV/Van de Biggelaar van Kawin met 9-4.

Statistiek in ere
Onze wedstrijd van de week was Haarsteeg tegen Zwaluw VFC. We zeiden vrijdag nog dat het altijd doelpuntrijk is tussen beide ploegen. Dat werd deze keer tenietgedaan, want er viel slechts een doelpunt. Een andere statistiek werd juist wél in ere gehouden. Opnieuw was het namelijk Martin de Laat die namens Zwaluw VFC scoorde tégen Haarsteeg. Door z’n achtste treffer van dit seizoen staat Zwaluw steviger op de derde plaats. Haarsteeg is terug te vinden op de negende stek.

Volgende week zijn de meest interessante, of beladen, (beker)wedstrijden: Trinitas Oisterwijk – Nemelaer, FC Engelen – Real Lunet en Den Dungen – Zwaluw VFC.

Geef een reactie