Weekendoverzicht: duel eindigt zonder publiek

DEN BOSCH – Er viel weer heel wat te noteren dit voetbalweekend in onze regio. Zo eindigde de wedstrijd van Maliskamp zonder publiek, maakte Nick Peijnenburg er 4 namens Vlijmense Boys, scoorde Wilhelmina er in de laatste 10 minuten 4 tegen RKKSV en staat Real Lunet na een nederlaag tegen Emplina zowaar onderaan.

We beginnen in Maliskamp (4E), waar de topper tegen RKTVC op een wel heel merkwaardige wijze eindigde. Na 70 minuten besloot de arbitrage van dienst namelijk de wedstrijd te staken en kwam vervolgens met een opmerkelijk voorstel: doorspelen zonder publiek. Iedereen ging naar de kantine of alvast naar huis, en zo werden de laatste 20 minuten zonder publiek uitgespeeld. Maliskamp speelde overigens met 2-2 gelijk en beide ploegen eindigden met 10 man.

Het was ook duidelijk de zondag van Nick Peijnenburg. De aanvaller van Vlijmense Boys was in de 5-0 zege op Baardwijk goed voor liefst 4 treffers. In dezelfde 3e klasse C noteerde CHC een simpele zege op Trinitas Oisterwijk (0-4) en maakten Zwaluw VFC en DSC er een spektakelstuk van (3-3). FC Engelen verloor voor het eerst sinds 8 duels. ODC, dat een uur met een man minder speelde, was met 3-1 te sterk.

Hekkensluiter
In de 2e klasse H won Emplina ook een spektakelstuk van Real Lunet: 4-2. Opmerkelijk is dat Real door deze nederlaag nu hekkensluiter is, terwijl de ploeg toch bovenin werd verwacht dit jaar. Wilhelmina blijft in 4F wel meedraaien in de subtop, maar dat ging met hangen en wurgen. Na 80 minuten was het nog 1-0 voor RKKSV, maar toen scoorde de Sarenploeg nog vier keer.

Het lukte Hedel om koploper BZS (van de 5e klasse C) het eerste puntverlies te bezorgen. In Beusichem werd het, door een doelpunt van Joep van der Heijden in de slotminuut, 1-1. FC Den Bosch sloot vrijdagavond een roerige week af met de eerste uitzege van het seizoen. In Almere werd het 0-2. Tegelijkertijd won in zaal ook FCK/De Hommel met 2-3 van White Stones, terwijl ZVS/Bodemflex hard onderuit ging in Den Haag. Het werd maar liefst 12-1.

Gevarenzone
De wedstrijd van de week was SCG’18 – Schijndel. Er werd veel van verwacht, maar dat viel tegen. Er waren nauwelijks kansen en het eindigde zoals het begon, met 0-0. Hierdoor blijft SCG’18 nog in de gevarenzone van de 3e klasse D, samen met Avanti’31 en BMC (dat met 0-6 op de broek kreeg van Schadewijk). Schijndel staat zesde.

Volgende week weer een nieuw weekendoverzicht. Dan kijken we onder meer naar de wedstrijden ONI – BLC, Real Lunet – Helvoirt, CHC – ODC, onze wedstrijd van de week BVV – TGG, Den Dungen – SCG’18 en Schijndel – Avanti’31.

Foto: Gerald van Zanten
Dit bericht is geplaatst in Weekendoverzicht. Bookmark de permalink.

Geef een reactie