Brands zit niet wanhopig op telefoontje te wachten

DEN BOSCH – Frank Brands vertrekt na dit seizoen bij zaterdag tweedeklasser Roda Boys. “Na drie jaar is het goed en verfrissend voor mij en de club dat de wegen scheiden. Ik wil volgend seizoen graag weer aan de slag bij een mooie club, maar ik zit absoluut niet wanhopig gestrest op een telefoontje te wachten van een geïnteresseerd bestuurslid.”

Frank Brands is een bekende naam in het regionale trainerswereldje. De voormalig doelman van onder meer OJC Rosmalen was trainer van ODC, Haarsteeg, Berghem Sport en Schijndel. Momenteel is hij als oefenmeester actief bij Roda Boys. Onlangs liet Brands het bestuur van de zaterdag tweedeklasser weten dat hij er na dit seizoen vertrekt. “Ik denk dat het na drie jaar goed en verfrissend voor de club en voor mij is dat onze wegen scheiden”, verklaart hij aan 073voetbal. “Een nieuw gezicht voor de groep kan na drie jaar geen kwaad en voor mij is het ook weer een uitdaging om met een nieuwe spelersgroep aan de slag te gaan.”

Brands wordt als trainer (eerst bij Schijndel en nu bij Roda Boys) alweer enkele jaren geassisteerd door Bosschenaar Jan van Eijndhoven. “Die samenwerking loopt hartstikke goed en op rolletjes. Ik zou het fijn vinden als hij ook bij een eventuele nieuwe club weer mijn assistent wordt”, vertelt Brands. “Maar het is geen eis, hoor. Want sommige clubs kiezen voor een assistent-trainer uit eigen gelederen en daar heb ik ook alle begrip voor.”

Bouwen
De in Hintham woonachtige oud-keeper wil volgend seizoen weer graag als trainer aan de slag. “Het liefst bij een club met een kop en staart. Met veel jeugd dus en een tweede elftal dat deel uitmaakt van de selectie. Zo kun je als trainer echt aan een elftal bouwen en jonge spelers in laten stromen. Ik hoef niet kost wat kost op heel hoog niveau te trainen. Als er bij die club maar een bepaalde uitdaging ligt om naar een bepaald doel te werken.”

Tot dusverre hebben zich nog geen clubs gemeld bij Brands. “Voetbal is weliswaar al jarenlang mijn grote passie en ik wil volgend seizoen weer graag aan de slag bij een mooie club. Maar ik zit absoluut niet wanhopig gestrest op een telefoontje te wachten. Met een goede baan bij de Provincie Noord-Brabant ben ik niet afhankelijk van het voetbal.”

Dramatische start
Brands zegt zich het komende jaar nog volledig te richten op zijn huidige club Roda Boys. “We hadden dit seizoen een geweldige voorbereiding, maar een dramatische seizoensstart. Hoe dat komt weet ik niet. Maar gelukkig gaat het de laatste weken qua resultaten weer een stuk beter. Hopelijk kunnen we nog een prijsje pakken. Bijvoorbeeld een periodetitel. Dat zou natuurlijk een prachtig afscheidscadeau zijn voor Jan en mij.”

Door: Kees van der Zandt  |  Foto: Gerald van Zanten
Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Geef een reactie