Tahapary: ‘Zelfs op doellijn wil ie er niet in’

VUGHT – Het gaat dit seizoen niet zo geweldig met Real Lunet. Sterker; de zo ambitieuze tweedeklasser uit Vught is momenteel hekkensluiter van de 2e klasse H. Aanvoerder Justin Tahapary (34) is er de laatste weken weer bij, maar heeft het tij nog niet kunnen keren. “We mogen onszelf meer belonen. Ik denk dat het wel goed komt”, vertelt hij.

Real kampt de hele jaargang al met een hele waslijst aan blessuregevallen. “Het is elke keer wel een andere speler die we moeten missen”, sombert Tahapary. “Wie we hebben moeten missen? Onder meer Frank (van der Struijk, red.), Imad (Hamria, red.) en Kevin (Mangandu, red.)”, somt hij op. “Ik zeg niet dat alles door de blessures komt, maar als je op een gegeven zoveel basisspelers mist, kan het wel lastig worden.”

Afgelopen zondag kreeg Real opnieuw een tikje, toen er met 4-2 bij Emplina werd verloren. “Ook toen waren er nog drie of vier basisspelers afwezig. Bas (van den Berk, red.), Imad en Lucas (Stilmant, red.) deden niet mee en Freek (Langermans, red.) is in de tweede helft uitgevallen. Maar ja, daar mogen we ons niet achter verschuilen”, vindt Tahapary, die er eerder zelf ook al zes à zeven weken uit lag met een knieblessure. “De laatste vier wedstrijden heb ik weer meegedaan, maar helaas hebben die nog niet allemaal het gehoopte resultaat opgeleverd.”

Helemaal onderaan
De kleinste voetbalclub uit Vught staat inmiddels helemaal onderaan. Het wordt tijd voor een inhaalrace, vindt de voormalig speler van FC Eindhoven en FC Den Bosch. “We hebben veel wedstrijden verloren, maar vaak gebeurde dat erg geflatteerd. We krijgen wel honderd procent kansen, maar zelfs van dichtbij, soms op de doellijn, wil de bal er niet in.”

Real Lunet scoort te weinig, zo is Tahapary wel duidelijk. “Nee, we missen Jaouad (Chraou, red.) en Gino (Dix, red.) niet. We hebben er genoeg kwaliteit voor terug gekregen. Alleen zijn we soms ongelukkig in de afwerking. Ik denk dat het wel goed komt. We moeten vertrouwen houden, keihard werken en alles van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. De laatste weken spelen we beter, creëren we veel kansen. Alleen mogen we ons zelf meer belonen. De wil is zeker wel in de groep.”

Foto: sportfotobrabant.nl
Dit bericht is geplaatst in Real Lunet. Bookmark de permalink.

Geef een reactie