Het veredelde jeugdelftal van Schijndel

SCHIJNDEL – Thomas-Jan van Raaij is niet ontevreden over de prestaties van RKSV Schijndel. De pas 19-jarige aanvoerder weet dat de extreem jonge ploeg meedraait in de subtop/middenmoot en heeft daar vrede mee. “Misschien waren we al afgeschreven, maar ondanks het gebrek aan ervaring doen we prima mee.”

Na vorig jaar, waarin Schijndel eindelijk weer eens een rol van betekenis speelde in de competitie, lag de lat vrij hoog. “Maar we hebben in de zomer weer van een aantal spelers afscheid genomen. Dan is het altijd maar afwachten of je die hoge verwachtingen in het nieuwe seizoen kunt waarmaken”, vertelt de welbespraakte jongeman. “We begonnen het seizoen met een valse start. Uitgeschakeld in de beker en de eerste twee competitieduels verloren we. Sommigen hebben ons daarna misschien al afgeschreven en geconcludeerd dat we in de zomer teveel ervaring hebben ingeleverd, maar we hebben vertrouwen gehouden en de laatste weken begint ons niveau hoger en constanter te worden.”

Timo de Louwere, Jirre Kreemer en Robin van Schijndel zijn in lagere elftallen van Schijndel gaan voetballen, Jordy van Kasteren en Tommy van Schijndel vertrokken naar DVG en Kaj de Visser voetbalt tegenwoordig bij SCG’18. “Dat waren vorig seizoen 6 van onze 7 oudste spelers. Iedereen die de hoogtijdagen van Schijndel nog had meegemaakt, is nu vertrokken. Er is slechts een handjevol spelers dat in de 1e klasse heeft gespeeld over.”

Trainer Henry van Alebeek zag Ivo Branten overkomen van Rhode, maar moest het verder aanvullen vanuit eigen gelederen. “Voor de wedstrijd tegen Schadewijk kregen we te horen dat hun basiself in totaal iets van 66 jaar ouder was dan die van ons”, lacht Van Raaij. “Een veredeld jeugdelftal? Zo kun je het wel noemen, ja. Er is weinig ervaring. Met mijn 19 jaar ben ik aanvoerder, dat zegt veel. In sommige aspecten merk je wel dat we echt een jonge ploeg hebben, maar we hebben genoeg kwaliteit en daar draait het op het veld uiteindelijk om. Daarom staan we ook maar 3 punten achter de nummer 2.”

Hét moment
Schijndel wil bovenin meedoen in de 3e klasse D en moet zondag dus opnieuw drie punten zien te pakken. Zeker tegen dorpsrivaal Avanti’31 wil men winnen. “Dat leeft enorm”, aldus Van Raaij. “We hebben de afgelopen twee seizoenen geen enkele editie van de derby weten te winnen. Maar Avanti is niet bepaald in vorm en we spelen thuis, dus iedereen voelt dat dit hét moment is dat we ze moeten pakken.”

Zelf heeft Schijndel ook wel wat tegenvallers te verduren gekregen, moet de jonge captain toegeven. “Afgelopen weekend viel Tijn Niemeijer uit en eerder al Brent Blummel op de training. Daarmee leveren we het nodige scorend vermogen in. Brent heeft zijn naam inmiddels wel gevestigd, denk ik. Tijn, die eerst in een vriendenteam voetbalde, is door onze trainer naar de selectie gehaald. Twee weken geleden wonnen we met 0-2 door twee goals van hem. Balen dat hij waarschijnlijk voor de winterstop niet meer mee kan doen.”

Foto: Cees van Raaij

Geef een reactie